kérdezte: kobogyo 5 éve

Mi az a keresőoptimalizálás?

Olyan sokat hallani és olvasni erről a fogalomról, de tulajdonképpen mit jelent ez? Valamilyen kódolási trükk? Ha Wordpress-ben van a honlapom, akkor lehet utólag keresőoptimalizálni?

2 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Kocsis Kata Virág

  1 Kocsis Kata Virág Jó válaszadó mondta 5 éve


  Szia!

  A keresőoptimalizálás azt jelenti, hogy megpróbálod egy adott weboldal helyezését javítani a keresőmotorok találati oldalain. Mivel minden keresés kulcsszóra, kifejezésre történik, valójában minden nap több millió találati listát állít elő a kereső. Egy weboldal keresőoptimalizálása tehát kulcsszavakra, kifejezésekre történik.

  A kereső egy szoftver, egy algoritmus, ami megpróbálja a számára elérhető oldalak közül az adott kulcsszóra leginkább releváns oldalt megmutatni. A kereső felhasználói, az interneten böngésző látogatók akkor elégedettek a keresővel, ha értelmes, valódi, lényegi információkat tartalmazó oldalakat talál meg.

  A keresőoptimalizálás összetett folyamat. Része a tartalomszervezés, az oldalak felépítése, a formázás, a teljes honlap struktúrája, néhány technológiai tényező is. A tartalmi tényezőkön túl a kereső azt is leellenőrzi, kik hivatkoznak és milyen formában az adott oldalra, hiszen ezeket a rámutató linkeket nehezebb megszerezni, befolyásolni, és "hamisítani".


Új válasz