kérdezte: Bratka Cecília 5 éve

Kezdő vállalkozóként milyen honlapra lesz szükségem?

Képes lennék egyedül is létrehozni egy Wordpress honlapot, vagy elég lesz egy blogspot-os megoldás eleinte? Vagy készítsek egy céges facebook oldalt, elég lehet az is az induláshoz? Különleges virágkosarakat szeretnék házhoz szállítani, de az biztos, hogy egy webshop megrendeléséhez egyelőre nincs pénzem. Nagyon bizonytalan vagyok, minden barátnőm ad valami tuti online-marketing tanácsot, de én nem értek az informatikához (virágkötö vagyok). A magam részéről arra hajlanék, hogy egy facebook oldalon mutatom meg a munkáimat, és nem vesződöm a honlappal.

Neked mi a véleményed, mi az, amibe nem bukok bele, nem kerül sokba, de mégis megtalálnak az interneten?

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Kocsis Kata Virág

  1 Kocsis Kata Virág Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Cecília!

  Attól függ, hogy mi a célod, és hogy kik vásárolnak nálad. A Facebook-on kevésbé jelenik meg az idősebb korosztály, azonban mivel a te termékeid látványosak, nagyon jó ötletnek tartom a hivatalos, céges Facebook oldal létrehozását. Ez tényleg nem kerül pénzbe, és nagyon motiváló, amikor minden héten nő a feliratkozóid száma. Ha van márkaneved, akkor érdemes itt is azt használnod. Nagyon sok dolgot megtudhatsz az érdeklődőkről, és a vásárlóidról egy ilyen közvetlen csatornán. Megtapasztalhatod, mennyi energiába kerül a folyamatos tartalomfeltöltés, és milyen információk, képek, akciók váltanak ki a legnagyobb érdeklődést. Jó gyakorlat, ha keresel valamilyen külföldi mintát, milyen egy amerikai, vagy britt virágüzlet facebook oldala, nagyon sok szórakoztató ötletet lehet elcsenni másoktól.

  Egy virágüzlet esetében nagyon fontos, hogy meg tudd magad különböztetni a konkurenciától. Mindenképpen javaslom, hogy legyen egy honlapod, ahol eleinte nem is az online megrendelés és a webshop volna a fontos, hanem hogy kiválaszd a megfelelő domain nevet, és kereső optimalizált legyen bizonyos kulcsszavakra az oldalad, hogy megtaláljanak a potenciális vásárlóid. Erre pedig nem a blogspot a legmegfelelőbb eszköz (sem a Google, sem a vásárlók nem díjazzák, bizalmatlanságot kelt). Azt az energiát, amit a megtanulásába, használatába belefektetsz, inkább egy ún. content managment system tanulására fordítsd (mint például a Wordpress).

  Informatikus tudás nélkül is fogod tudni telepíteni, és viszonylag gyors sikerélményt ad, az első oldalak létrehozása, az első képek feltöltése viszonylag könnyen megy. Azonban ahogy jönnek majd a honlappal kapcsolatos ötleteid, azt fogod tapasztalni, hogy mindig újabb és újabb területekre tévedsz, és mindig lesznek új, megtanulandó dolgok (pl. hírlevélkezelés, keresőoptimalizálási funkciók, szavazás, megrendelő lapok, stb.). Érdemes időt szánni a honlap elkészítésére, mert még ha később, amikor már beindult a vállalkozás, ki is adod külsősnek a fejlesztését, karbantartását, akkor már tisztában leszel az alapfogalmakkal, jobban meg tudod ítélni, mi mekkora energiába kerül, és így reálisabban látod majd az árakat is.

  Mielőtt domain nevet foglalsz, és tárhelyet keresel, érdemes feltérképezni a jó webdesign-blogokat (http://induserv-webdesign.hu/hu/webdesign-blog), ahol kicsit ismerkedhetsz a honlapkészítés alapvető fogalmaival.


Új válasz