kérdezte: Anonim 2 éve

Továbbtanulási probléma. Letegyem a nyelvvizsgát vagy ne?

Üdv.

Én egy átlagos képességű viszonylag szorgalmas diák volnék, aki régen nem tanult de úgy érzem hogy jövőre 22 éves koromra megpróbálnám a főiskolát. Ebben szeretnék segítséget kérni. Az angol tudásom viszonylag jónak mondható, ezért is néztem utána több lehetőségnek. Találtam két szakot a közelemben ami érdekelne is, erre fogok jelentkezni, azonban a szak kimeneti feltétele a felsőfokú állami nyelvvizsga, vagy a középfokú szakmai nyelvvizsga.

Arra gondoltam hogy az év végén a plusz pont szerzés érdekében megpróbálnám a C1-est, ám utána nézve elég komplex szövegek vannak ott, kimondottan nehezek, így (bár még lenne rá pár hónapom tanulni) nem vagyok benne biztos hogy sikerülni fog.

Aztán arra gondoltam hogy +28 pont a középfokú angol vizsga is, viszont akkor nem lenne meg a későbbi szakmám kimeneti feltétele és újra kellene nyelv vizsgáznom. (Bár úgy tudom a szakmai középfokú jóval könnyebb mint a felsőfokú állami) Azonban nem tudom megérné-e letenni idén a középfokút, ha úgyse számít bele a szakmához? Ráadásul tudtommal a nyelvvizsga és az emelt érettségi egybe nem adódik össze pontban. Nem igazán tudom mi lenne a legjobb megoldás, inkább próbáljam meg az emelt érettségiig és majd a főiskolán ráérek eldönteni hogy melyik nyelvvizsgát teszem le? Utóbbi esetben viszont félek hogy nem lesz elég pontom.

Előre is köszönöm a válaszát!

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Pulai Ildikó

    1 Pulai Ildikó Jó válaszadó mondta 2 éve


    Kedves Érdeklődő,
    Ön helyett sajnos nem dönthetek, de nekem a leírtak alapján az alábbi javaslatom lenne: ha van az Ön közelében nyelviskola, ahol szintfelmérést végeznek célszerű lenne megcsinálni egyet és a kiértékelt eredmény is sokat segíthetne a döntésben. Ha a későbbiekben nem szeretne kétszer vizsgázni akkor érdemesebb lenne a szakmai középfokúra készülni célirányosan. Véleményem szerint is könnyebb, mint a felsőfokú nyelvvizsga.

    Üdvözlettel: Pulai Ildikó


Új válasz