kérdezte: dzsingisz6 4 éve

Szóbeli vizsga esetén mire lehet támaszkodni a fellebbezésben?

Kedves Ildikó!

Szóbeli középfokú nyelvvizsgát tettem a májusi vizsgaidőszakban az Euroexam-nél (Az írásbelim megvan. ), viszont akkor sajnos 1 ponttal lecsúsztam a sikeres teljesítésről. A beszédre 84%-ot, a magnóra 36%-ot kaptam. Vizsga után bementem megnézni a pontozást, de mivel korrektnek ítéltem meg, nem fellebbeztem. (A magnó javításába nem is igazán lehet belekötni)

Augusztusban újra próbálkoztam. Tegnap megtudtam az eredmény, beszéd 60%, magnó 57%, tehát most is 1 pont hiányzik.
Az lenne a kérdésem, hogy szóbeli vizsga esetén mire lehet támaszkodni a fellebbezésben? Érdemes lehet-e a 3 hónappal előtti vizsga jól sikerült szóbeli részét referenciaként felhozni? Úgy érzem, hogy a pontozás szubjektivitása miatt a jóindulaton múlik a vizsgám sikeressége.

Válaszát előre is köszönöm!

1 Válasz

  • Pulai Ildikó

    1 Pulai Ildikó Jó válaszadó mondta 4 éve


    Kedves Kérdező,
    nagyon sajnálatos, hogy csak egy ponttal marad le a sikerességtől, ez biztosan azt jelenti, hogy az adott szinten jó, csak valóba múlhat szerencsén épp milyen témát fog ki az ember. A pontozás szubjektivitását nem keverném ide, mert a vizsgáztató a szóbeli vizsgán nem tudhatja, hogy sikerült az írásbelije avagy hogy fog sikerülni. A szóbeli bizottság csakis a megtörtént 'produkciót' értékeli, pontozza. A szóbeli pontozási papírt is úgy tudom ki lehet kérni. Néhány vizsgánál az értékelés külön külön zajlik, azaz mindkét vizsgáztató egymástól függetlenül értékel, majd amikor a vizsgázó elhagyta a termet közösen beszélik meg mire hány pontot ill. milyen értékelést adnak és ezt egyetlen lapra vezetik fel. Ha ezek a lapok kikérhetők az Euroexamnál, akkor esetleg arra lehet hivatkozni, hogy egyik másik helyen az egyik vizsgáztató mindig jobb eredményt adott...Üdvözlettel: Pulai Ildikó


Új válasz