kérdezte: Anonim 5 éve

Nyelvtanulást otthon hogyan tudnám elvégezni?

Kedves Pulai Ildikó!
Érdeklődnék, hogy milyen módszert tudna ajánlani, amivel itthon el tudnám sajátítani az angol nyelvet. Kb. középhaladó szinten vagyok, érteni szinte mindent értek, de megszólalni nem merek.. Fejben össze tudom tenni a dolgokat, de a kimondásukig nem jutok...
Idén voltam egy 100 órás kurzuson, ami munka mellett nem volt elég hatékony, persze ez az én hibámból is fakadt, mert egyszerűen nem volt elég időm arra hogy rendesen felkészüljek az órákra... (heti 2x5 óra volt, hétköznap)
Milyen könyveket, módszert ajánlana?
Előre is köszönöm válaszát!

1 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • 2 A kérdező mondta 5 éve

  !

  Kedves Pulai Ildikó!
  Nagyon köszönöm a válaszát, kicsit jobban érzem magam, hogy írta sokan küzdenek ezzel a fajta problémával... Tehát nem vagyok reménytelen eset :)
  Esetleg tudna ajánlani társalgási könyveket? (Már elég sok könyvem van, Murphy English Grammar in Use, Oxford könyvek, Egy híján húsz stb.. 5 perc angolos könyvek... de ezek szerintem inkább nyelvtanosak)
  Még egyszer nagyon köszönöm a válaszát!

 • Pulai Ildikó

  1 Pulai Ildikó Jó válaszadó mondta 5 éve


  Kedves Kérdező,
  ismerem ezt a problémát, sokan küzdenek vele...az már nagyon jó, ha sok dolgot megért és egy haladó szinten van. Amit otthon tehet, hogy társalgási könyvekből szavakat tanul, idegennyelvű újságokat olvas (neten), vagy tévét néz (idegennyelvű adókat), ha ezt gyakran megteszi, 2 héten belül érezni fogja, hogy növekszik szókincse, fejlődni fog, magabiztosabbá azonban csak úgy fog válni, ha valakivel mindezt gyakorolja. Léteznek olyan oldalak, ahol ezt kifejezetten megteheti webkamerán, interneten keresztül gondolom ingyen. De ha ez távol áll Öntől vagy macerás, kellene keresni egy tanárt, akivel heti 1-2 alkalommal 60 percre leül és csak BESZÉLGET!!! Nem lesz egyszerű, mert sajnos a tanárok többsége hajlamos egy idő után mégis nyelvtanozást beiktatni az alkalmakba de ezt előre tisztázni kell és kifejezetten KOMMUNIKATÍV órákat kell kérni, befizetni. Ez nagyon sokat lendítene a tudásán! Nálunk a nyelvisko9lában vannak kifejezetten társalgási tanfolyamok, ahol 4-6 fő van és újságból haladunk, onnan merítünk témákat, nagyon népszerű. Nem tudom, hogy Ön hol él de esetleg ha talál ilyen tanfolyamot, szintén szuper lehet. Sok sikert! Pulai Ildikó


Új válasz