kérdezte: Susie07 2 éve

Angol tanulás

Kedves Ildikó!

Szeretném a segítségét kérni. Szerettem volna (és még most is nagyon) angolul megtanulni. Nagyon sokáig (hónapok) kerestem intenzíven ismerősökön keresztül, ismerősök ismerősein, különböző fórumokba is írtam és a netet is átnyálaztam az összes hirdetés után. Vagy olyan tanárnál voltam aki nem tudott tanítani, vagy visszamondták vagy túl drága vagy messze van ........
Kezdő vagyok angolból, teljesen kezdő. (Németül középfokon beszélek)
Szóval feladtam és úgy döntöttem egyedül fogom képezni magam, hiszen a net tele van tananyagokkal és lehet jó kis könyveket is kapni CD-vel. Ami nagyon megtetszett és csupa jót hallottam róla az a PONS. Ön mit gondol róla? Lehet egyedül tanulni? Tudni kell, hogy nagyon szeretem a nyelveket és utazni is, kultúrákat megismerni. Nagyon kitartó vagyok ha fontos célért kell küzdenem. Mit tudna nekem tanácsolni? Könyveket esetleg netes oldalakat? Nézzek filmeket?

Köszönöm szépen
Üdvözlettel
Zsuzsi

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Pulai Ildikó

  1 Pulai Ildikó Jó válaszadó mondta 2 éve


  Kedves Zsuzsi,
  megértem a csalódottságodat, valóban nehéz jó tanárokat 'kifogni', de azért nem lehetetlen, én például csupa jó kollégával vagyok körbevéve :-)
  Amennyiben úgy döntött, hogy egyedül tanul, szerintem ne fektessen be drága könyvekbe, ha már amúgy is megemlítette, hogy az internet tele van jó feladatokkal. Ebben egyetértek, lehet találni szuper oldalakat, ahol el lehet indulni, én a duolingo online nyelvtanulási formát ajánlanám kezdetnek, szakmailag vannak kifogásolnivalóim persze, de élvezetes és motiváló-hangsúlyozom, hogy kezdetnek!!! Ha szereti a nyelveket és németül már beszél, és kipróbálja az oldalt érteni fogja miért ajánlottam. Ingyenes a regisztráció, egyszerű a használata, több készséget is fejleszt. Egy idő után azonban kevés lesz és kelleni fog vki, aki a kommunikációt gyakoroltatja, vagy vki, akivel lehet beszélgetni idegen nyelven. Lehet találni olyan oldalakat is, ahol ezt megteheti, de lehet találni olyan tanárokat is, akikkel eleve ezt az igényt kell megbeszélni és igenis jelezni, ha az óra nem úgy folyik, amit Ön elképzelt. Tudom sok tanár viszi el az órát a nyelvtan irányába és ez nem jó, én is kifejezetten kommunikáció párti vagyok, úgy gondolom, ha vki szóban már tud használni egy szerkezetet nagyobb kedvel áll neki írásban is. Az idegen nyelvű csatorna is szuper jó, kitartás kell hozzá, sokan hamar feladják mert gyors, dialektus előfordulhat, úgysem értik sb...ezek csak kifogások, biztos vagyok benne, hogy nagyban hozzájárul az idegen nyelvi kompetenciákhoz, mégha csak passzívan is (főzés, vasalás közben), de hallgatjuk az angolt.
  Remélem lelkesedése sokáig megmarad, én drukkolok!
  Sok sikert! Pulai Ildikó


Új válasz