kérdezte: zsko 1 éve

vezetesi felelem lekuzdese

Jó napot kívánok,


Érdeklődni szeretnék, mit javasolna hogyan tudjam leküzdeni a vezetési félelmem.
Nagyon rég szereztem jogosítványt, akkor is nehezen vagy 3 év alatt, volt olyan év amikor csak kétszer próbáltam vizsgázni, tehát többszörös nekifutó vagyok. Végül sikerült, de nem volt autóm. Most vettem és szeretném ha sikerülne egyedül is menni. Már sokat vezettem, de mindig valaki ült mellettem és egyedül nem merem kipróbálni, szeptembertől naponta viszem óvodába a kislányom, de ül mellettem a szomszédom is, akinek szintén oda jár a gyereke, ezek alól mondjuk ha betegség volt nem mentünk. de akkor így legalább 30 - avgy 50 szer megtettem az utat és egyedül mégse merek bemenni, mondjuk még vasárnap sem amikor csendesebb a forgalom, egy 10 km.szakaszról lenne szó. Nyáron vettem több órát is azt mondták készen állok mehetek nyugodtan, eleinte féltem a kamionoktól és ha mögöttem is jöttek autók mára ez nem zavar. kb.40 - 50 max 60 szoktam menni, de za már nekem gyors. A szomszéd csak akkor vezettem helyettem ha havas az út másképp elvárja hogy én vezessek.
de az út ahol vezetnem kell falu között amúgy is 40 km sebesseggel van ahol 30 km tábla van kitéve a többi helyen is elég az 50 kn.mivel eléggé forgalmas út illetve sok helyen gyár van, átjárók stb.
Volt hogy hosszúban vezettem már 200 km is oda s vissza kétszer egy 50 km-es szakaszon, de akkor is ült mellettem valaki.
Nem tudom mi a gond, hogy tudjak elindulni egyedül, este mindig úgy fekszem le elképzelem az adott útszakaszt, és reggel majd elindulok, de mégse merek csak az idegesség marad, s a stressz, egyrészt hogy akartam menni, másrészt hogy nem mentem.nem mertem elindulni.
Gondolom egy ilyen fórumon is érdeklődöm,

0 ember szerint jó kérdés

Új válasz