kérdezte: anito2 Jó kérdező 4 éve

Van-e valami szabály a vizsgabiztosokra, hogy figyelembe vegyék az idegességemet?

A következő a problémám. Bp-hez közel lakom egy városban. Egy helyi autósiskolához mentem el 1,5 éve és kezdtem el a vezetni tanulni. Tatabányára jártam vezetni. A Kresszen és a rutninon elsőre átmentem. A forgalomnál kezdődtek a bajok. eljutottam a Pávra is. Utánna átmentem egy Bp-i autósiskolához, ahol az új oktató azonnal rájött, hogy rosszul látok. Előtte is hordtam kontaktlencsét, szemüveget de túl kicsi volt. Most +10-es dioptiáju lencsém van és mellé még olvasó szemüveg, amit vezetésnél mindig viselek. Az új oktatónál jól megtanultam vezetni, DE mire úgy éreztem megy a vezetés és az oktató is azt mondta, hogy menjünk vizsgázni olyan ideges leszek a vizsgahelyzettől, hogy egyszerűen az idegesség miatt hibázok, türelmetlen lesz a vizsgabiztos és leállítja a vizsgát.
Az oktató próbál nyugtatni, a vizsga előtt is vezetünk, addig nem vagyok ideges, de mihelyt elkezdődik a vizsga gyomorgörcsöm lesz. (Mos is az van ha a pénteki vizsgámra gondolok.) Szóval az a kérdésem, hogy mit tegyek? A Pávval együtt ez lesz a 10. vizsgám és több pénzem már nincsen. Lassan lejár a 2 év is a Kreszre.
Van-e valami szabály a vizsgabiztosokra, hogy figyelembe vegyék az idegességemet? Általában az a baj, hogy türelmetlenek lesznek.
Esetleg elmondhatom a vizsga előtt ezt? Mit tud tanácsolni nekem?
Az oktatóm azt mondja minden rendben van jól vezetek, csak a vizsgahelyzetet nem tudom kezelni megfelelően.
Anikó

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Kovácsi Tamás

    0 Kovácsi Tamás Jó válaszadó mondta 4 éve


    Kedves Anikó! Meglehetősen komplex problémával állunk szemben, és nem tudom, hogy a látásprobléma mennyire alapja ennek. Természetesen el lehet mondani a vizsgabiztosnak a helyzetet, de idegesség tekintetében nem egyedi az eseted, és hidd el, a vizsgabiztosok tisztában vannak a lelki helyzeteddel. Szinte mindenki hasonló tüneteket él át.Tudom, hogy nehéz, de meg kell próbálni a vizsga jelentőségét kissebbíteni, és akkor talán kevésbé fogsz izgulni.  A vizsgákat csak éles vizgaheyzetekkel lehet gyakorolni, bár tudom, hogy ez idő és pénz is. Sok sikert: Tamás


Új válasz