kérdezte: Anonim 1 éve

Hol dolgozhatok webdesignerként?

Csak nagy webfejlesztő cégeknél vannak ilyen állások? Mindenképpen egyetemet kell hozzá végeznem, hogy webdesignerként dolgozhassak? Tulajdonképpen mi a különbség a webdesigner és a HTML programozó között? van kereslet erre a szakmára?

1 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • Kocsis Kata Virág

    1 Kocsis Kata Virág Jó válaszadó mondta 1 éve


    A fejlesztéshez jóval több tanulásra van szükség és az egyetemen végzett programozókkal nehéz felvenni a versenyt. De a mai tartalom kezelő rendszerek mellett (Wordpress, Drupal) az bárki számára elérhető, hogy a honlap készítésbe bele tanuljon, akár ügyfelek részére is. Sok esetben a webdesigner készíti itthon magát a honlapot is, de az is gyakori, hogy egy technikai ember végzi a honlap elkészítését, míg egy szépérzékkel és stílusérzékkel megáldott webdesigner tervezi meg az oldalak kinézetét. Sok esetben a hTML, CSS programozást is beleértik a webdesigner feladatai közé, ezt külföldön inkább front-end programozónak hívják.

    Egyrészt webalkalmazásokat, honlapokat fejlesztő cégeknél is el lehet helyezkedni, de arra is van precedens, hogy egy kisvállalkozás foglalkoztat valakit, aki a honlapját karbantartja, kisebb fejlesztéseket végez, tartalmat gyárt, képeket manipulál. Összefoglaltam azokat a cégtípusokat, amelyeknél nagy eséllyel rendszeresen felmerülnek honlap készítéssel, webdesign-nal kapcsolatos feladatok:

    http://kreativwebdesigntanfolyam.hu/webdesign-blog/hol-dolgozhatsz-webdesigner-kent


Új válasz