kérdezte: Anonim 7 éve

Hogyan lehet leküzdeni a gátlásokat?

Kedves Bea!

A kérdésem azzal kapcsolatos, hogy hogyan tudnám magam elengedni, hogyan lehetne feloldódni intim kapcsolat közben. Elváltam és két nagy lányom van. A párommal megvan a bizalom közöttünk. Ő azt mondja, hogy bátran mondjam, hogy nekem mi a jó, csak nekem pont ez a nehéz, mármint mondani. Bennem van egy megfelelési kényszer, az élet minden területén, feszült vagyok. Szeretném a tanácsát kérni.

1 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 3 Jounder Jó válaszadó Jó kérdező mondta 7 éve

  !

  UI: És olvass ilyen irányú cikkeket, könyveket !!!

 • 2 Jounder Jó válaszadó Jó kérdező mondta 7 éve

  !

  Sajnálom, hogy két gyerek után is ilyen gátlásos vagy. Én nem vagyok szakértő, de az Anaconda és hasonló dolgokat nem mondanám személy szerint. Én is 30 éves voltam amikor nővé váltam. Szerintem kéne relaáxálni néha, vagy egy kineziológust felkeresni, hogy old blokkjaidat. Egyértelmű, hogy egy nő nem attól lesz NŐ, hogy szül. Nem csak a Te hibád a gátlásosság és, hogy nem tudod mi, hogy jó Neked, mit, hogy kérj. Egyébként én azokat a férfiakat nem szeretem akik tőlem kérdni mi, hogy jó, de mindegy. Először is ne bántsd magad és ne legyen lelkifurdalásod a szex miatt. Ha pl jó, ha valahol simogatnak vagy valamit több ideig szeretném vezesd rá vagy mond meg, hogy még csinálja vagy Te csináld. Persze így könnyű tippeket adni. A lényeg a múlt elmúlt és ne bántsd ne szégyelld magad !!!

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 7 éve


  Kedves Kérdező!
  Az a nő, aki örökösen feszült nyilvánvalóan szex közben sem tud elengedett lenni. Az elengedettség több mindentől függ. Például számít, hogy a feszültségek azért jelennek-e meg, mert úgy érzi nem tud megfelelni az Ön elé kerülő feladatoknak. Az, hogy valaki állandóan teljesíteni akar nagy mértékben függ a szülői neveléstől. Mindenesetre nem könnyíti meg szexuális élet közben helyzetét ez a görcsszerűen állandóan jelenlévő feszültség. Ha a szülei mindig magas követelményeket támasztottak Ön elé, akkor felnőttként is ugyanúgy meg akar felelni az elvárásoknak. Fontosnak tartom, hogy ismerjük a határainkat, és ne akarjunk mindennek és mindenkinek megfelelni, csakis magunknak. Tudjunk néha önzőek lenni, azt csinálni, ami jól esik nekünk, és tudjunk nemet mondani esetleg a gyermekeinknek is annak érdekében, hogy egy szabad, kiegyensúlyozott anyukát kapjanak. Ezekben a helyzetekben tudatosan, "önvédő"-en kell döntenünk. Az is lehetséges, hogy a lányai felé lelkiismeret furdalása van a válása miatt, úgy, hogy ezt nem fogalmazza meg magának.Így vagy úgy , de mindenképpen figyeljen a saját időre, arra, hogy ne csak feladatokat oldjon meg, hanem olyan tevékenységei is legyenek, amiket a belülről fakadó igény motiválja. Mert az örömérzéssel jár. Amikor pedig kötelezően kell megfelelni, akkor az egy terhes feladatként éli meg az ember.
  Ha sikerül elérni, hogy hétköznap nem lesz állandóan feszült, akkor jobb esély van arra, hogy szex közben is el tudja magát engedni. De ez is tanulható. Például néha relaxál. Amikor például pisilünk vagy székletet ürítünk, akkor is nagyon fontos az elengedettség. Ezt ha sikerülne megtanulnia, akkor szexuális élet közben is megvalósítható lenne ugyanez. Ám a szex közbeni feszültség is több forrásból fakadhat. Ha szülei tiltották, vagy bűnös dolognak tartották a szexet, akkor a gyermekkori tiltások hatása felnőttkorban feszültség formájában jelentkezik úgy, hogy tudat alatt bűnösnek érzi magát szex közben. Erről ugyan nem írt, de tanácsolom, hogy gondolja végig. Ha a szülei tiltották a maszturbálástól, és ebből kifolyólag nem is maszturbált , akkor nem tanulhatta meg, hogy Önnek mi a jó. A maszturbáció egy testi önismeret, amikor is azt tanuljuk meg magunkról, hogy mi az izgalmas nekünk, mitől lesz orgazmusunk, mit szeretünk szexuálisan. Ha valaki nem maszturbált rendszeresen, akkor ezt nem is tudhatja, és nyilvánvalóan beszélni sem tud róla. De soha nem késő elkezdeni! A szex közbeni feszültségnek ez is oka lehet. Mert ha van bizalom a párkapcsolatban(mint ahogy írta, ez megvan), akkor nyugodtan lehet azt mondani:" Cirógasd meg Drágám a csiklómat erőteljesebben, mert nekem az nagyon izgi, és a puncim is úgy szereti, amikor érzi az ujjadat!" És ez mennyivel konkrétabb és meghittebb, görcs nélkülibb, mint az, hogy" Édesem, tudod na ott , arra , igen, tudod, mint a múltkor 3 hete csak 2 cm-rel balra!":))) Ugye ez utóbbi nagyon mókás? Szerencsétlen férfi egy ilyen mondat után szintén feszültté válik és még a merevedése is megszűnik, oda a hangulat! Az sem jobb megoldás, ha nem szólunk semmit, hallgatunk s görcsösen azon szurkolunk, mikor lesz már vége! Ha máshogy nem tudja magát rávenni, akkor beszélgessen a férjével indulásként akkor, amikor nem szexelnek. Próbáljanak beceneveket kitalálni egymás nemi szervének! Ezek oly kedvesek tudnak lenni! Nemrég hallottam: Férfi nemi szervre: Anakonda:) vagy Mocorgó!Női nemi szervre Bögyörő, Titkok Kertje! és még sorolhatnám. Fontos lenne, hogy a vágyait el tudja mondani párjának. És ha ez már megy, tudnak beszélgetni, akkor szex közben is menni fog. Ha egyedül nem sikerül az ellazulást elérnie, a kommunikáció szabadságát és örömét megismernie és segítségre van szüksége, bátran keressen! Üdv: Bibók Bea


Új válasz