kérdezte: Anonim 2 hónapja

Mit lehet eltűrni egy megcsalás után?

Tisztelt Szakértő!

Egy megcsalás utáni helyzetben írok Önnek.
Még tavaly év végén derült ki, hogy megcsaltam a feleségemet. Vele már 25 éve vagyunk együtt, van két gyermekünk, 12 illetve 18 évesek.
A történet háttere röviden, hogy a feleségem sikeres céget vezet, ennek megfelelően a gyerekekkel kiskoruk óta és foglalkoztam nagyon sokat: mindig én vittem őket orvoshoz, ha betegek voltak és ápoltam őket, főztem rájuk. Mikor még kicsik voltak a gyerekek és éjszaka sírtak, mindig én keltem fel hozzájuk, ő fel sem ébredt. ..
A feleségem olyan szinten belefeledkezett a munkájába, hogy úgy éreztem, hogy én már nem számítok, nem siet haza hozzám, de a gyerekekhez sem. Úgy éreztem, hogy mi csak egy teljesítendő feladat voltunk az Ő életében és mivel már ez a programpont teljesült, ezért már nem kell vele annyira foglalkozni. Ezeket az érzéseimet megmondtam a feleségemnek, aki fogadkozott, hogy Ő igyekszik kevesebbet dolgozni, de értsem meg, hogy Ő ezt a családért teszi és a pénz, amit így keres mindannyiunk javát szolgálja.

Egy ilyen helyzetben történt, hogy találkoztam egy nővel, akivel egymásba találtunk, ez 6 éve történt és ez a kapcsolat 2 évig tartott, majd szakított velem. Utána volt két év szünet, mikor nem volt szeretőm. Közben a feleségem tényleg több időt szánt a családra, de én egy újabb szeretői viszonyba bonyolódtam, ami szintén két évig tartott, majd találkoztam a harmadik szeretőmmel, akivel a lebukásomig tartott a viszonyunk.
Én közben igazából egyik szeretőmmel sem terveztem új életet, hanem az életemből hiányzó dolgokat akartam megélni. A szex terén a feleségemmel hetente 1-3 alkalommal voltunk együtt, de ezek általában rövid ideig (5-10 perc) tartottak és pl. az orális szex szinte teljesen hiányzott belőle, pedig én szeretm adni és kapni is.

Most már 10 hónap telt el a lebukásom óta. Tudom, hogy becstelen és hazug dolgo volt Őt abban a hitben tartani, hogy minden rendeben van, amikor gyakorlatilag csaltam. Megértem a fájdalmát, a csalódottságát, a dühét. Jelen helyzetben bár külön lakunk, de ez igazából csak annyit jelent, hogy máshol alszunk, egyébként munka után mindig hazamegyek én is és találkozom a gyerekeimmel és csak késő este jövök.

Szeretném visszakapni a családomat, ezen dolgozom. A feleségem egyfata check-listát talált ki:
1. neki azt kell éreznie, hogy Ő a világon a legeslegfontosabb ember az én számomra. Ha Ő úgy gondolja bármikor megvétózhatja bármilyen programomat (pl. baráti sörözés, beszélgetés)
2. tökéletes átláthatóság, nyitottság, őszinteség. Már az elhallgatás is hazugságnak minősül. Követeli, hogy adjam meg az e-mailem és a mobilom belépőkódjait, illetve a mobiltelefonra telepíthető nyomkövető alkalmazás segítségével valós időben látni akarja, mikor éppen hol vagyok. Ha hív azonnal vegyem fel a telefont.
3. valami olyan nagy gesztus, ami keretbe foglalja a korábbiakat.

Sokszor úgy érzem, már folytogat ez a fokú kontroll...
Már nem tudom, mi az amit még kitalál, hogy helyreálljon a bizalma....
S ami még nagyon fontos: Ő ártatlannak tartja magát, neki semmi köze nincsen ahhoz, hogy ez így alakult, csak és kizárólag az én romlottságom és erkölcstelenségem a hiba forrása és szexfüggőőnek tart. Vele az ügy kipattanása óta nem voltunk együtt és azóta nekem sem és tudomásom szerint neki sem volt szexuális kapcsolata.

Már nagyon el vagyok fáradva, fásulva, keseredve, hogy meddig tarthat ez az állapot, amikor szinte naponta a fejemhez vágja, hogy én milyen aljas, becstelen, hazug, erkölcstelen ember vagyok és ismerjem ezt el újra és újra....

Kérem a kérdésemet ne tegyék ki a honlapra, mert nagyon félek attól, hogy ha mjeglátja, magunkra ismer és akkor megint kapok tőle még ezért is...

Kérem segítsenek, mit tehetek még, meddig lehet, kell ezt a helyzetet elviselni?

Üdvözlettel,
Egy Apa és Férj

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • 2 A kérdező mondta 2 hónapja

  !

  Kedves Bibók Bea!

  Sajnos a feleségem hozzáállása egyértelmű: Ő hibátlan, ártatlan, semmi köze az egész dolog kialakulásához. Voltunk már párterápián is, de azt követően is annyi volt az összegzett véleménye, hogy őszinteség kell és szeretet, az mindenre elég és több alkalomra már nem volt hajlandó eljönni. De most már mindegy.... :-(
  Keresgélt az e-mailjeim között és még februárból talált olyan üzenetet, amelyből arra következtetett, hogy akkor megcsaltam. Én viszont nem bírok így élni, hogy ne kapjak szeretetet, figyelmet, csak a büntetés súlyát érezzem, meddig kell vezekelni? De most már ez sem számít.... :-(

  Arra a következtetésre jutott a feleségem, hogy Ő soha nem fog tudni hinni, bízni bennem és be fogja adni a válókeresetet és én a számára (sic!) meghaltam...

  Valahogyan túl kell élni.... Nagyon-nagyon elkeseredett vagyok.... :-( :-(

  Üdvözlettel,
  Egy Apa és Férj

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 2 hónapja


  Kedves Uram!
  A megcsalás egy párkapcsolati tünet, talán a párkapcsolat egyensúlya felborult, ahogy a párja egyre többet dolgozott. Úgy tűnik nekem, hogy nem voltak közös pontok az életükben. nem írta, de talán kevés közös programot tudtak szervezni és ez megnehezítette azt, hogy kapcsolódjanak egymáshoz. Jó lett volna erről nyíltan beszélgetni. A megcsalt fél azt érzi ilyenkor, hogy a kilépő fél nem jelzett felé, nem adta meg a lehetőséget arra, hogy javítsanak közösen a problémán.
  Azt is lehetett volna tennie, hogy elmondja neki, van egy szeretője. Akkor ő eldönthette volna, hogy hogyan vesz részt ebben a szitációban. Elköltözik, kivár, vagy esetleg párterápia segítségével rendbe hozzák, ami önnek hiányzott, és nem kapta meg a kapcsolatban. Azt hiszem egy ilyen hosszú kapcsolatban ez egy fontos lépés lett volna. tehát a felesége csalódottságát az adja, hogy nem kapott erre lehetőséget, és ott van még az igazmondás, az őszinteség hiánya, ami nagy fájdalmat tud okozni és a bizalom eltűnik a kapcsolatból.
  Azonban, amit a felesége szeretne, az nem segíti a bizalom létrejöttét.
  Most mindkettejüknek van dolga. Önnek, hogy beszélgessenek, hogy zárja le a külső kapcsolatát és sok közös pont legyen az életükben. A feleségének az a dolga, hogy ne nyomozzon, mert ez táplálja a bizalmatlanságot. Egy egyezséget kellene kötniük, és ezt a folyamatot fontos lenne megtámogatni egy párterápiával, azért, mert a rengeteg megoldatlan sérelem, a fájdalom, az nagyon destruktív, romboló hatású a kapcsolatra. Önnek is élhetetlenné válik a kapcsolat, ha minden feltételekhez van kötve. Most nehéz időszakot élnek mindketten, de ha szakemberi segítséget kérnek akkor szépen rendbe hozhatóak a dolgok.
  Én várom szeretettel Önöket, ha úgy érzik, jönnének.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Pszichológus, szexuálpszichológus
  Párterapeuta és szexuálterapeuta
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia


Új válasz