kérdezte: Anonim 9 éve

Megcsalt a párom. Mit tegyek?

Kedves Klára!

Történetem szinte már szokványos!
33 éves Vagyok,tul egy megcsaláson!Egy boldog kapcsolatba mint a villám,csapott be....Előzményként megemlitenem,hogy 3 év külföld utan,boldogan hazaköltöztünk 1éve a Párommal!átmenetileg az Anyjához,mig meg nem találjuk álmaink otthonát!
Azonban Anyuka kisajátitotta a Fiát,Engem közben ellehetetlenitett....szinte kiutált.....Páromnak reggel elmondott mindennek,Én meg este a Páromnak sirva,hogy az Anyja hogy bánik Velem!
Aztán ahelyett hogy meghallotta volna a segélykiáltásomat,inkább a távolbol nézte,hogy viaskodom az Anyjával,és belemenekult egy Nő karjaiba.Honapokig tagadta,aztan 4 honapnyi hazudozas utan bevallotta....sirás-rivas közepette!
Aztan kezdödött a versenyfutas magunkert....nemigertem semmit,csupan hogy adjon idöt mindezt megemeszteni,tullenni rajt,ha sikerül!.ennek az lett a vege,hogy nemtudtam tullenni rajt,hiszen jelentkezek egy megcsalt nő "tünetei"........nemtudtam nem kérdezni,nem felhándigálni.aminek a vege,a mindennapi veszekedesek lettek!
Jelenleg ott tartunk hogy elkoltöztem!Esélyt adva Magunknak,hatha külön,ujra találkozgatva egymasra találunk!De sajnos a párom azota rengeteget dolgozik,szinte alig akar Velem talalkozni!Okként azt hatarozza meg,hogy a sok veszekedes kikészitette,befordult,es nemtudja hogy akarja e ezt az egeszet!Most ott tartunk hogy,Én állok megcsalva,az Anyja álltal kiidegelve,elköltözve....Ő pedig aki magamra hagyott,megcsalt,nincs mellettem,épp él tovabb,elhanyagolva engem,amit Én mindennap miota nemelunk egyutt,az orra alá dörgöltem!Ő pedig fogta,és mellekvágányra tett.....A helyzet megváltozott!Ahelyett hogy Ő varna Rám hogy mindezt amin keresztul mentem,megbocsátom e,éppen Én várok Őrá,hogy eldöntse mit is akar!Mert ugye a ballépéseken Nekem tulkellett volna jutnom,de Ő az avvel járo felhándálásokat már annyira nembirta elviselni hogy,elhidegült Tölem!
Addig mig Ő ilyen távolságtarto,nemtudok egyedul a serelmeimen tullendulni!
Ön szerint mi a helyes ut?Talan Én is viselkedjek igy Vele?Ne is keressem?Talán észreveszi hogy eltuntem?Válaszát elore is köszönöm!
Tisztelettel:Renáta

0 ember szerint jó kérdés

Kérdező szerint legjobb válasz

6 Jounder Jó válaszadó Jó kérdező mondta 9 éve

!

Szerintem túlreagálod már a helyzetet. Nem annyira bonyolult ez amit írtál csak Te éled meg így. Az Ő részéről nem lehet ilyen nagy az aggodalom meg a hiány, ha magától nem keres és inkább mást csinál, minthogy találkozzatok, beszéljetek. Lehet besokallt valószínűnek tartom. Éppen ezért én azt javaslom, hogy hagyd békén aztán, ha igaz őszinte az érzelem menni fog utánad viszonylag hamar. Sok erőt és minden jót kívánok Neked.

10 Válasz

 • Szabó Sándor

  10 Szabó Sándor Jó válaszadó mondta 9 éve | válasz erre: 9


  Nincs mit! Próbálja megtudakolni, hogy tart-e még a viszony. A választ érdemes ellenőrizni, hogy tisztán lásson és a megfelelő döntést hozza meg.

  Üdvözlettel:
  Szabó Sándor magánnyomozó, rendőrségi szakértő
  06-30-959-6945
  www.magannyomozo.org


 • 9 A kérdező mondta 9 éve | válasz erre: 8

  !

  Kedves Sándor!

  Köszönöm a hozzászolását!Sajnos nem tudom eldönteni hogy "lebegtetve" Vagyok e,vagy csak tiprodas van!Sőt!Egyeltalán meg azt sem tudom jelenleg eldönteni, hogy akarom e ezt a kapcsolatot már!Bár az igazat megvalva,ha tudnám hogy Ők ujra viszonyt folytatnak,kilépnék!Ez szamomra mar sokkkk lenne!De a gond hogy Ő nem vall szint,Én pedig nemtudom Őt leellenőrizni!
  Ugyhogy marad meg a mokuskerék,mig rá nem veszem magam a nagy lépésre......nelkule......

 • 8 szabos Jó válaszadó mondta 9 éve

  !

  Üdvözlöm!

  Nos magánnyomozóként nagyon sok párkapcsolati problémában dolgoztam és az én véleményem az , hogy a volt párja "lebegteti" Önt vagyis tartalékolja arra az esetre ha a mostani kapcsolata nem jönne össze, vagy azért h legyen egy menekülési útvonala vissza Önhöz! A lényeg, hogy győződjön meg , hogy áll a helyzet ha valóban tipródik és nincsen senkije várjon ha pedig "éli világát" akkor lépjen tovább.Az anyuka mindig is bele fog szólni a fia dolgaiba ha a fiú nem áll a sarkára....további szép napot!

 • 7 A kérdező mondta 9 éve | válasz erre: 1

  !

  Kedves Klára!

  Én is igy látom a helyzetem.....csak a felismerés kicsit fájdalmas!Mint minden becsapas,egy olyan embertől akitől a legkevésbé sem várnánk!
  Igen,dühös Vagyok!De büszke is.....
  Köszönöm a válaszát!

 • 6 Jounder Jó válaszadó Jó kérdező mondta 9 éve

  !

  Szerintem túlreagálod már a helyzetet. Nem annyira bonyolult ez amit írtál csak Te éled meg így. Az Ő részéről nem lehet ilyen nagy az aggodalom meg a hiány, ha magától nem keres és inkább mást csinál, minthogy találkozzatok, beszéljetek. Lehet besokallt valószínűnek tartom. Éppen ezért én azt javaslom, hogy hagyd békén aztán, ha igaz őszinte az érzelem menni fog utánad viszonylag hamar. Sok erőt és minden jót kívánok Neked.

 • 5 A kérdező mondta 9 éve | válasz erre: 2

  !

  Kedves Klára!

  Lelkemből beszélt!Minden szavat helyeslem!Csak azt nem tudom,mért nyalogatom még a sebeimet?!De bizom benne,hogy mielöbb tulleszek majd a történteken....
  Szivesen megkeresném személyesen is!üdvözlettel:Renáta

 • 4 A kérdező mondta 9 éve | válasz erre: 3

  !

  Igen,gyáva.....erre Én is rájöttem!csak azt nem értem,mért nyalogatom még mindig a sebeimet!Talán részegitően hatott a felismerés????

 • 3 Jounder Jó válaszadó Jó kérdező mondta 9 éve

  !

  Elég gyáva ember az ilyen aki rendet tenni nem tud a két szeretett nő között, hanem egy harmadikkal lelép a káoszból ... no comment. Én biztos nem keresném a helyesben. Ha hiányzol neki akkor fog keresni, ha meg nem ne erőltesd. hagy lássa kicsit megnyugodtál kicsit jól vagy. Még ha ez nem is igaz.

 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Renáta,
  Nem tudom mással kezdeni, mint hogy minden történethez két ember kell. Jelen esetben Ön és a párja. Hogy az anyósa ki tudta sajátítani a fiát, ez a párjáról is!!! szól, nem csak a sárkány anyósáról. Aztán ahelyett, hogy kiállt volna Ön mellett, a könnyebbik utat választva belemenekült egy harmadik karjaiba. Nos, ne tagadjuk, bizony ez is őt minősíti. Vagyis nem kerülhetem meg azt a kérdést, hogy kit is választott ez a Renáta élete párjául? Ismerte őt eléggé, például azt az oldalát, hogy kritikus döntéshelyzetekben milyen? Tudja, külföldön, elszigetelten, teljesen egymásra utalva élni nagyon mást jelent, mint egy itthoni közegben, ahol megmutatkozik a valódi énünk, mert nem csak a másikhoz szükséges igazodni.
  Egyetértek azzal, hogy elköltözött. Véleményem szerint így valóban megadta maguknak azt a sanszot, hogy újból egymásra találhassanak. Az, hogy a párja a fáradtság és a feszültség miatt sorozatosan kitér a találkozóik elől, nekem hihető. Nem változtat ugyan a pillanatnyi helyzeten, de értem őt. A leírása alapján azt tudom mondani, hogy bizonyos mértékben megkönnyítette a dolgát az elmenetelével. De nehogy azt higgye, hogy ezzel ártott, sőt szerintem magának határozottan használnia kellett volna, hogy kicsit távolabbról nézheti az eseményeket. Képzelje el a párját, amint ott maradt a mamájával, és egy talán pótcselekvésként választott új partnerrel – hát, nem biztos, hogy ezt írja fel az orvos boldogság-receptként. Kedves Renáta, miért az lenne a tökéletes felállás, ha a párja a megbocsátásáért esedezne? Elsősorban azt tanácsolom, ne az ő viselkedésétől tegye függővé az érzelmeit, a sérüléseken való túljutását, és a kapcsolatuk újraindítását. Hanem csakis kizárólag önnön magától. Próbáljunk közösen racionálisak lenni, még ha szívügyekről is van szó. Arra nem gondolt, hogy a kapcsolatuk ilyetén alakulása segített megismerni a párja igazi arcát? Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha mindezen tulajdonságai a házasságkötésük, és egy-két gyerek születése után derülnek ki. Így azt tanácsolom, hagyjon egy kis időt, elsősorban magának és hagyja őt úgy, ahogy jelenleg van. Vegye végig az elmúlt idők tanulságait. Mit tudott meg róla, miként passzol ez ahhoz a képhez, ahogy eddig éltek – és mit gondol, miért lehetett régebben más, mint most? Hiszem, hogy a felismerések ideje jött el, amitől megnyugszik. Tudni fogja, merre és miként lépjen.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.hu


 • Geist Klára

  1 Geist Klára Jó válaszadó mondta 9 éve


  Kedves Renáta!

  Egész leveléből " kiabál " a dühe.
  Első lépésben saját magára kellene figyelnie és lenyugodni. Szerencsére életének egyensúlya nem függ anyósától vagy a párjától. Kizárólag az Ön kezében van! Ezért igyekezzen jól lenni önmagában, önmagával és ne is keresse a párját.
  Eközben próbáljon saját elfoglaltságot találni. Támaszkodjon baráti és családi kapcsolataira.
  Sajnos, párja ha nem érezte, hogy Renáta mellé kell állnia és elmenekült, akkor nem is igazán felnőtt.
  Önnek, ha megtalálta saját magát, egy igazi felnőtt férfira van szüksége.

  Üdvözlettel:
  Geist Klára
  pszichológus
  párterapeuta,szexuálterapeuta • A kérdés lezárult! A kérdező megkapta a választ kérdésére.