kérdezte: Anonim 8 hónapja

Hogyan cselekedjünk tovább?

18 év alatti középiskolás lány vagyok. Az idei tanévben érkezett az iskolánkban egy 4 évvel idősebb tanár úr. Eddig még semmi baj nincs. Csakhogy ez a mélyen tisztelt tanár, elképesztően jóképű és igencsak izmos teste van, így mindenki figyelmét hamar felkeltette.
Bár úgy érkezett az iskolába, hogy ő tanítani érkezett és nem pedig a lányokat figyelni, mégis a lányok 70-80%-a Facebookon beszélget vele és érdekesebbnél érdekesebb pletykák terjengenek róla.
Én sem cselekedtem másképp, igyekeztem felhívni magamra a figyelmet és beszélgetést is kezdeményeztem vele. Itt rontottam el. Ezután megindult egy olyan lavina, amit nem tudunk, de nem is akarunk megállítani.
Már egy ideje egy párt alkotunk, és fülig szerelmesek vagyunk egymásba. Persze ezt próbáljuk rejtegetni, de nekem sajnos annyira nem megy. Egyszerűen látszik rajtunk a sok érzelem amikor egymásra nézünk. Szinte le sem tagadhatjuk.
Viszont nem szeretnénk, ha ez kiderülne és ebből bármelyikünknek baja esne.
Tényleg nagyon nagy a szerelem és a vonzalom, szinte már álomszerű az egész.
A szerződése csak erre a tanévre szól.
A fő kérdés az, hogy mitévők legyünk, hogy ne bukjunk le és a kapcsolatunk se menjen ennek a rovására?
Illetve, hogy a családomnak mennyire ajánlott tudnia, hogy a partnerem valójában a tanárom is? Elfogultak és régimódiak a szüleim, így aggódom, hogy vajon milyen következményei lennének, ha megtudnák ezt.

Előre is köszönöm a választ!

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 8 hónapja


  Kedves Kérdező!
  Megértem a félelmét. Bár sok történetet ismerünk, amikor tanár diák egymásba szeret, sokszor még 20 év korkülönbséggel is, mégis kényes és tabu téma ez. nyilvánvaló, hogy a tanári, mint munkaerő szerep és a szerelmes ifjú szerep ellentmond egymásnak, és az intézmény ezt nem támogathatja.
  Amit tudnak tenni, hogy hoznak egy döntést. Az iskolán belül szigorúan tanárdiák viszony van jelen. Tudom, nehéz az érzelmeknek parancsolni, de ha hoznak egy döntést, ha tudatosítják magukban, hogy most ezt a kapcsolatuk miatt muszáj, akkor talán könnyebb.
  Fél év van hátra és próbálják az érzelmeiket nem az iskolában a felszínre hozni. Azt hiszem, ez a legjobb, amit tehetnek.
  A szülőkkel kapcsolatban nem tudom, mi a helyes döntés. Ez attól függ, hogy milyen kapcsolatban van Ön velük. Ha kéri a megértésüket és támogatásukat, ha megfelelően biztonságos a kapcsolata pl. az édesanyjával, akkor talán könnyebb lenne, ha tudnák, és támogatást kapna. De ha nem lennének pozitívak, akkor csak nehezítené az amúgy sem könnyű helyzetet.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Pszichológus, szexuálpszichológus
  Párterapeuta és szexuálterapeuta
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia


Új válasz