kérdezte: Anonim 9 hónapja

Hogy döntsek jól?

Kedves Klára!

Párkapcsolatban élek már három éve a barátommal.
Ebben a három évben volt sok nagyon jó és nagyon rossz időszak is. Sokat veszekedtünk, de volt nagyon sok boldog pillanatunk is.
A barátom 1 hónappal ezelőtt azt mondta nekem, hogy már 1 éve a szakításon gondolkodik, de nem tudja, hogy ez jó döntés e az ő részéről. Nem tudja mit akar. És azt kérte hogy lazítsunk a kapcsolatunkon, de még ne költözzek el.
Persze én éreztem már korábban hogy valami nincs rendben, de nem tudtam, hogy ő így érez, mivel nálunk mindig van csók, ölelés, összebújás. Igaz az utóbbi 1 hónapban már távolodtunk egymástól, ő azért mert ezt érezte, hogy nem tudja hogyan tovább, én pedig azért mert tudtam, hogy valami nincs rendben.
Miután elmondta, hogy hagyjunk időt egymásnak, én másnap eljöttem, de csak pár ruhámmal. Nem bírtam ezt a helyzetet így otthon.
Eltelt egy hét és nem kerestük egymást, de én ebben az egy hétben eldöntöttem, hogy végleg elköltözök. Ezt meg is mondtam neki, de ő azt mondta, még ne menjek el, beszéljük át újra a kapcsolatunkat és adjunk még egy kis időt.
Úgy döntöttem legyen, próbáljuk meg.
Ez a próba kb 1 hónapig tartott, amíg minden szép és jó volt, utána megint azt mondta ugyanazt érzi, mint eddig. Nincs tűz a kapcsolatunkban és nem látja velem a jövőt.
És 1 hónap szünetet kér, hogy átgondolja, hogy mit akar.
Én azt mondtam, hogy nem várok tovább, elhozom mindenem a lakásból.
Estére mindent kipakoltam és eljöttem.
Két nappal később megkeresett és azt mondta most jött rá, ahogy elmentem, hogy velem képzeli el a jövőt, én vagyok az igazi és erre most döbbent rá.
Azt hozzáteszem, hogy soha nem akart gyereket, de most azt mondta, hogy legyen gyerekünk.
Szóval teljesen össze vagyok zavarodva és meg vagyok döbbenve.
Mert nem tudom, hogy mit csináljak?
Hogy döntök jól, ha visszaköltözök és újra kezdjük, vagy ha nem megyek vissza és végleges lesz a szakítás.
Hogy lehet, hogy 1 évig a szakítás jár a fejében, de utána 1 nap alatt 360 fokos fordulatot vesz a véleménye.
Van ilyen? Vagy csak megijedt, hogy elveszített és így reagál? Ez fog változni?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 7 hónapja


  Kedves Ismeretlen,
  tudja, sok-sok párkapcsolati válságot látok, abban számtalan résztvevőt, a párjáról viszont - minden negatívum ellenére – nem tudom elképzelni, hogy egy rossz ember lenne. Talán csak maga előtt járt egy orrhosszal annak felismerésében, hogy megpróbálták, de úgy érzi, mégsem illenek össze. Talán csak egy elbizonytalanodás és félelem a végleges elköteleződés előtt (mondja meg őszintén, maga várt erre?). Ki tudja, azt hiszem, ő maga sem tudná megadni a választ. Ebből a jó hír az, hogy két ember nem kötötte úgy össze az életét, hogy annak hamarosan válás legyen a vége, mert pár év után, két gyerek mellől jönnek rá minderre. A rossz hír azonban az, hogy ő már egy éve tépelődik, és ezt Ön észre sem vette. Mit gondol, miért? Számomra ez az egyik legalapvetőbb kérdés a krízisükből. El tudom képzelni, hogy még maga a párja sem akarta ezt elhinni, ezért minden erejével takargatta az előérzetét, de akkor is, hogy tudta a kétségeit egy éven keresztül magában tartani? Ön semmit nem érzett meg belőle? Amit így levelezés által meg tudok ítélni, hogy magának minden reakciója helyes volt. Úgy tett, ahogy az esze-lelke együttesen diktálta, és azok megfelelő lépések voltak. Viszont azt a hullámvasutat, amit megjártak az elmúlt hónapokban, ember nem éli túl. Hogy értse, ezt a kapcsolatot soha többet nem lehet ott folytatni, ahol abbahagyták, ahol a törés történt. Nem lehet rábólintani, hogy rajta, vágjunk bele újult erővel, feledvén minden eddigit. Már most megmondom, hogy ez lehetetlen. Az első kisebb megbillenéskor – mondjuk beteg lesz a gyerekük, és maga úgy érzi, minden döntés és feladat magára hárul, egyedül van hagyva – az agyából hátulról azonnal elő fog jönni az az emlék, hogy de hát ő sosem akart gyereket! Van itt bizalomvesztés bőven, van itt mit helyreállítani, mert alapok nélkül házat sem építünk, nem hogy családot. Szívesen találkoznék Önnel egyelőre egyedül egy egyéni konzultáción, hogy alaposan, minden részletre kiterjedően végig tudjuk beszélni, mi itt az alapvető gond, mit kell itt megoldani. Ha úgy érzi, van bizalma felém, keressen meg, hogy közös erővel válaszokat találjunk.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • Geist Klára

  1 Geist Klára Jó válaszadó mondta 9 hónapja


  Kedves Kérdezőm!

  Úgy tűnik, párja nem igazán képes egyedül lenni. Inkább erről szól ez a visszaállítási kísérlet.
  Most inkább mindkettejüknek egyedül kellene tölteni néhány hónapot. Persze találkozzanak, beszéljenek.
  Hátha új szinten, 2 önálló ember kapcsolataként tudnak újraszerveződni.

  Üdvözlettel: Geist Klára


Új válasz