kérdezte: Anonim 6 hónapja

Félelem a csóktól, szextől. Hogyan küzdhetném le?

Tisztelt Szakértő!

23 éves lány vagyok. Olyan problémám van, hogy félek a párkapcsolatoktól. Attól pedig egyenesen rettegek, hogy majd valakivel csókolóznom kell, vagy ágyba kell bújnom. Mindent tökéletesen szeretnék csinálni, ezért túlságosan szorongok, azt hiszem, hogy ez lehet a problémám oka.
Én már nagyon szeretnék egy párkapcsolatot (lassan már gyerekeket is), azonban az agyam meggátol ebben.
Néha maszturbálok, hiszen mégis csak egy egészséges huszonéves vagyok egészséges szexuális vágyakkal, azonban egy idő után lekiismeretfurdalásom van, amiért ezt csinálom. Igazából nem tudok ellazulni, minden percben attól félek, hogy valaki meglát, észreveszi, olyankor is, amikor tudom, hogy még órákon keresztül egyedül leszek otthon, folyamatosan úgy hallom, hogy valaki éppen hazaért, pedig nem. Azt hiszem bűnösnek is érzem magam, és kudarcnak élem meg, ugyanis még egyszer sem tágult ki a hüvelyem, ezért félek attól, hogy mi lesz, ha akkor sem fog, amikor férfival leszek és nem fog tudni behatolni. Hatalmas szégyen lenne. Elképzelhető, hogy partnerrel tágulni fog majd a hüvelyem, mert esetleg jobban izgalomba jövök? Vagy ennek lehet köze ahhoz, hogy még szűz vagyok?
Mit tehetnék, hogy ha egy fiú szeretne velem megismerkedni, akkor ne csak azon aggódjak, hogy mi lesz akkor, ha meg akar csókolni? Hogyan küzdhetném le a félelmeimet?

Válaszát előre is köszönöm!

Zsófia

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 6 hónapja


  Kedves Zsófia!

  Nagyon nehéz érzésekkel olvastam, amit ír, és nagyon sajnálom, hogy a szex, mi egy örömforrás, ennyire nehéz és bűntudat keltő tevékenység. Biztos vagyok benne, hogy van egy olyan minta, vagy hiedelem a családban, ami a szexet bűnösnek állítja be, ezt vélhetően nagyon kicsi korban már magába szívta s emiatt törnek rád ezek a nehéz érzések. Nyilván más oka is lehet, most nem is szeretnék találgatni. Amit fontosnak tartok, hogy ezzel foglalkozni kellene terápiás szinten, mert ezek nem szándékos viselkedésformák, éppen ezért nem igazán megoldhatóak tanácsokkal, tippekkel. Fontosnak tartanám, hogy elgyere, akár hozzám, akár egy másik szexuálpszichológus kollégához, mert szükségesnek érzem a külső segítséget. Azért. hogy ne élj meg félelmet akkor, amikor a szexualitás bármilyen formája, mint lehetőség megjelenik. A csók is és a maszturbálás is ezt mutatja, sőt, a párkapcsolatban lenni is félelmetes dolog számodra. Nagyon jó, hogy önreflexióval rendelkezel és mindezt meg tudtad fogalmazni.
  Én várlak szeretettel, ha úgy érzed, jönnél.

  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Pszichológus, szexuálpszichológus
  Párterapeuta és szexuálterapeuta
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia


Új válasz