kérdezte: Anonim 1 éve

Barátság extrával?


Kedves Doktor Nő!

32 éves felnőtt nő létemre most jöttem rá,hogy sajnos nem biztos,hogy felismerem a jelét annak,ha egy férfi közeledne hozzám csak valami miatt nem akar még vagy nem mer nyíltan.Vagy csak én értem félre és semmi ilyenről szó nincs.
Próbálom rövidre fogni bár nem lesz egyszerű. Van egy férfi/fiú az életemben,aki velem egykorú.
Most már az idén lesz 17 éve,hogy ismerjük egymást.Egy Középiskolába jártunk aztán utána elkeveredtünk egymás szeme elől egészen 6 évvel ezelőttig,amikor egymásra bukkantunk egy közösségi oldalon. Nagy volt az öröm sokat beszélgettünk. Kiderült,hogy mind a kettőnknek tetszett a másik,de egyikünk sem mert nyíltan közeledni így mindkettőnknek lett más párja utána..Fura volt ez mikor rájöttünk erre. Nekem akkor volt párom. Azóta nagyon jó barátságot ápolunk,találkozunk néha,de olyankor hosszú órákat képesek vagyunk beszélgetni és itt 6-7 órákról beszélek általában. Rengeteg dolgot osztunk meg egymással és ha éppen nincs párunk szinte minden nap beszélünk írásban legtöbbször.
Nem igazán tudom hova tenni őt az életemben. Rengeteg közös dolog köt össze minket az életünkben külön
megélt tapasztalataink mindig ugyanazok szinte,nagyon sokszor egyre gondolunk és csak nézünk mikor az egyik elkezdi mondani és hoppá hát én is erre gondoltam éppen..
Nagyon sokban hasonlít az értékrendünk,az élettől,a párkapcsolattól való elvárásunk.Támogatjuk egymást a nehezebb időszakban,próbáljuk motiválni a másikat h minden rendben lesz pl.. Mondhatnám azt,hogy mintha összekötne egy láthatatlan kötél vele,de nem akarok álmodozónak tűnni ilyen szavakkal.Mintha lélektárs lenne.. 4 évvel ezelőtt mikor az akkori kapcsolatom véget ért én utána megkérdeztem tőle,hogy mi lenne ha lenne köztünk több,de elutasított azzal,hogy nem szeretne pótlék lenni a kapcsolat után illetve nem szeretné,ha a barátságunk tönkre menne emiatt. Megértettem,elfogadtam. Aztán neki is lett párja nekem is,nagyon messzire sodródtunk külföldön is voltunk az elmúlt pár évben,de az élet megint úgy hozta,hogy egyedülállóak vagyunk.Ilyenkor sokkal szabadabban tudunk kommunikálni egymással,mert nem kell tekintettel lenni a párjainkra mivel nincs. Egyikünk sem tesz kimondottan célzást a másiknak de az elmúlt pár hétben hónapban érzek valami furát és nem tudom minek gondoljam. Nem szoktunk szexről beszélgetni eddig egyszer veséztük ki a témát az évek alatt. Viszont mostanában olyan érzésem van mintha flörtölne finoman. Vicc mögé bújtatja,h pl már mióta várja h megmasszírozzam de semmi,meg masszázspartit kellene tartani..Legutóbb mikor találkoztunk és hozott haza a semmiből nem is arról beszéltünk és azt mondta..ki tudja mi lenne már azóta ha mi összekerültünk volna fiatalabb korunkban..
1x-2x már észrevettem beszélgetés közben h az arcomról elkalandozik a tekintete valamelyik testrészemre. És az mennyiben normális barátok között,hogy pl arra gondolt h mi lenne ha elmennénk együtt wellnesezni valamikor? Azért ez mégsem egy haveri összeröffenés egy beszélgetésre,azért ott már alig ruhában,ami ezelőtt még sosem volt..mindig ruhában láttuk csak a másikat eddig. Nekem fura ez csak vagy ez tök normális egy baráti viszonyban? Vannak beceneveink egymás felé is például.
Néha olyan fura kijelentései vannak mint pl ha bármi baj van ne aggódjak ő sosem hagy el mindig velem lesz a jóban meg pláne.Állítólag a lakására nem igazán szokott nőt felvinni,de én már 2x is voltam nála.Az első alkalommal éjszakába nyúlt a beszélgetés és felajánlotta h ott is aludhatok nem gond,de én inkább nemet mondtam.Én ezekre már nem igazán merek rákérdezni,mert elég volt 1x a visszautasításból,viszont valahol érzek vonzalmat is iránta. A kapcsolatunk márha valaha bármi ki is alakulna köztünk egyik fő ellensége az lenne hogy ő allergiás az állatszőrre nekem viszont van két macskám imádom az állatokat és a kettő nem össze egyeztethető,állítása szerint rögtön könnyezik,tüsszög. Ő is keresi a másik felét én is...de egyikünknek sem jó nem jön a jó..közben meg itt vagyunk mi akik ugyanazt fújják/fújjuk az életről mit szeretnénk,milyen társat,dícsérgetjük egymást és néha úgy érzem nem látjuk a fától az erdőt vagy csak a megérzéseim rosszak?
Vajon mi ez az egész? Gondolom ha akart volna már régen léphetett volna több felé..de azóta én is mégsem tettem újra. Válaszát előre is köszönöm.Szép napot!

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Kérdező!
  Egy őszinte beszélgetéssel talán vagy egy nyílt kérdéssel tisztázhatnák, hogy mit éreznek, mit szeretnének, ez lenne egy felnőtt viselkedés. Vajon mitől félnek? Ha a barátság mellet döntenek, akkor a szexuális vonzódásnak szabbank gátat, ha pedig szabadjára engedik az érzelmeket is, és a szexuális vágyat is, akkor még párkapcsolat is lehet belőle.
  Nekem úgy tűnik, mintha nagyon félelmetes dolog lenne erről beszélni. Egyőszinte, érzelmekre fókuszűáló beszélgetéssel elejét vennék a fantáziálásnak és találgatásnak.
  Én ezt javaslom, felnőtt emberek módjára beszélgessenek magukról.
  Üdv:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu


Új válasz