Szakértőink

Dr. Leitem Ágnes

Dr. Leitem Ágnes

Fogyókúra szakértő

Motto

„ Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi. Schopenhauer”

Dr. Leitem Ágnes

Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntelek, mint a nlcafe fogyókúra szakértője.
A Szegedi Orvostudományi Egyetemen végeztem 33 éve. Több szakmában kipróbáltam magam, majd végül a háziorvoslás mellett döntöttem. Vidéki háziorvosként dolgoztam, amíg gyermekeim fel nem nőttek. Túlsúlyos betegeim száma, és az ezt kísérő szövődmények (magas vérnyomás, agyi katasztrófa, cukorbetegség, érszűkület, mozgásszervi betegségek, depresszió stb.) folyamatosan emelkedett, sajnos a gyermekek körében is. Betegeimen keresztül egyre több család életébe láttam be, és szembesültem azzal a ténnyel, hogy gyakran nem a pénztárca dönti el azt, hogy ki hogyan táplálkozik. Jó tanácsaimat ugyan meghallgatták, kevesen meg is fogadták, de egyszerűbb volt a rég, megszokott életmódot követni.
Az egészséges fogyókúrával, közel 10 éve foglalkozom. Először a bio táplálkozást, majd a csökkentett zsírtartalmú ételek fogyasztását, az akupunktúrát próbáltam túlsúlyos pácienseimen alkalmazni. Szép eredményeket értem el a lébőjt kúrával és a méregtelenítéssel is, de az idők során rájöttem, hogy nem lehet mindenkire ugyanazt a módszert alkalmazni.
2002-ben Németországban megtanultam az INSUmed fogyókúrát, amely orvosok által irányított, a túlsúlyosok és a kettes típusú cukorbetegek fogyókúrája. Ehhez szükség szerint alkalmazom a Candida szűrést is, ha a Candida gyanú felmerül. Magamon és családomon is alkalmazom a tanultakat, így még több tapasztalatot tudok begyűjteni. Nyugdijba vonulásom óta kizárólag kedvenc szakterületemmel, a fogyókúrával foglalkozom. Előadásaimon mindig azt hangsúlyozom, hogy könnyebb a betegségeket –így a túlsúlyt is- megelőzni, mint a már kialakult problémát kezelni, de soha nem késő.Ezért kedves olvasó felajánlom segítségemet, kérdezz bátran ha meg akarsz szabadulni felesleges kilóidtól.Kedvenceim

- a böjtök szerepe a gyógyításban
- a csökkentett hústartalmú és vegetáriánus étrend szerepe a gyógyításban
- a túlsúly következményei
- a túlsúlyosok 2 típusú diabéteszének gyógyítása súlycsökkentéssel és életmódváltással
- a Candida szerepe a túlsúly kialakulásában

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.