Szakértőink

Dr. C. Molnár Emma

Dr. C. Molnár Emma

Motto

„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat.”

Dr. C. Molnár Emma

Bemutatkozás

"...embert még nem láttam soha. Akit láttam vagy férfi volt, vagy nő volt...Ha egyedül ülök a szobában, akár férfi is lehetek, de mihelyt bejött egy nő a szobába, abban a pillanatban férfi lettem, és annál inkább vagyok férfi, minél inkább nő az, aki bejött a szobába"
(Karinthy Frigyes: Capllaria)

Lánynak születtem, nőként élek. Minden igyekezetem, hogy az is maradjak. Első házasságomban élek és küzdünk is mindketten, hogy legyünk, maradjunk és örüljünk egymásnak.
Pszichoterapeuta vagyok. Egész életemben nőkkel, a női problémákkal (örömökkel, kétségekkel, bánatokkal), a nőket érintő kérdésekkel foglalkozom. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a férfiak oldalát, szempontjait is meg kellett ismernem.
Foglalkoztam az anyaság utáni vággyal, sikerével, sikertelenségével, a családdá alakulás - sok-sok esetben buktatói - kisimításával. Az biztos, hogy minden gyermeknek alanyi jogon jár(na), hogy szülei között biztonságban éljen és így ismerje meg a világot, és benne önmagát. Viszont az biztos, hogy gyermekként élni - gyermeki lépték szerint felnőni – csak egymással harmóniát kereső anya-apa kapcsolatban lehet (még válás esetén is).
Lassanként minden tevékenységhez valamilyen szervezett tanulás, ismeret, vizsga szükséges, kivéve azt a területet, amely alapvetően meghatározza, hogy milyen közérzettel, önbizalommal, önbecsüléssel éljük életünket. Ez a magánéletünk és magánkapcsolataink. Ebben szinte csupán az ösztönös jóérzés, a szűkebb családi és baráti kapcsolatokból érkező „jótanácsok” azok, melyekre támaszkodhatunk, holott. Holott a pszichológia és a pszichoterápia ismeretei, eszköztára pont abban segít, hogy elérjük és gyakoroljuk azt, amitől azok vagyunk, aminek születtünk, nők vagy férfiak, akik testi—lelki egymást kiegészítő harmonikus kapcsolatban élhetik át nembeli lényegüket, tölthetik be küldetésüket.

A Nők Lapja Cafe pszichoterapeuta szakértőjeként szeretnék hatékonyan közreműködni abban, hogy a férfi-nő kapcsolat nemes céljainak eléréséhez olyan általános és egyéni megoldásmódokat keressünk az Olvasókkal együtt, amely mindkét nem, a család és az abban fogant gyerekek örömét szolgálja.

További információ: www.anoezerarca.hu

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.