Szakértőink

Dr. Asbót Júlia

Dr. Asbót Júlia

Bőrgyógyász, Homeopátiás orvos

Kérdezni szeretnék

Motto

„Odafigyelésed sokszor nagyobb hatással lehet másokra, mint beszéded.”

Dr. Asbót Júlia

Bemutatkozás

Dr. Asbót Júlia bőrgyógyász-homeopátiás orvos vagyok.

Negyedéves egyetemista koromban kezdtem a bőrgyógyászattal megismerkedni és nagyon gyorsan elhatároztam, ezzel foglalkozom a későbbiekben.

Ennek a döntésemnek most is örülök, mert úgy érzem, a bőrgyógyászat sokrétű, színes szakterület. Nagyon örülök annak is, hogy munkám során szinte minden korosztállyal találkozom, ez valódi kihívást jelent a gyógyítónak. Szerencsére ez nem minden esetben jelent valódi betegséget. Sokszor kell pl. bőrápolási tanácsot adni kismamának, kisgyermekes szülőnek.

Bőrünk egy csodálatos szerv, mely körbevesz, véd - határt alkot a külvilág és belsőnk között. Lelki állapotunk, belszerveink esetleges kóros működése nyomot hagy bőrünkön is - ami alapos vizsgálódás után tetten érhető.

Sokszor a kültakarón lévő tünetek árulják el, hogy csökkent a védekezőrendszer, cukorbetegség van kialakulóban, vagy éppen az anyagcsere központi szerve, a pajzsmirigy egyensúlya borult fel.

A pattanásos arcbőr korábban sok serdülőkorú életét nehezítette meg - milyen jó, hogy többféle hatékony külső és belső gyógyszeres kezelés áll rendelkezésünkre, amiből személyre szabottan lehet választani a legoptimálisabbat.

Egyre nő a szexuálisan átvihető betegségek száma és ezzel együtt azon fiatalok száma is, akik ilyen problémával küzdenek. Jó lenne segíteni abban is, hogy mindenkiben tudatosodjon: tünet esetén van hova fordulni. STD (szexuálisan átvihető betegség) panaszok észlelésénél a pár mindkét tagja vizsgálatot és kezelést igényel.

Helyes, minél kevesebb vegyszert használó mosási, tisztálkodási szokásokat kialakítva elkerülhetővé válnak az ekcémák, makacs allergiás gyulladások. A nyári szezon előtt felhívom a hozzám fordulók figyelmét a megfelelő fényvédelemre, mert ezzel ők is sokat tehetnek bőrük egészségének és fiatalságának megőrzéséért. Világszerte megfigyelhető, hogy egyre fiatalabb korban jelentkezhet bőrgyógyászati daganat, de ennek elkerülésére szűrővizsgálattal sokat lehet tenni.

A hagyományos orvoslást jól kiegészíti számomra a homeopátia, mely igazi holisztikus gyógyítási mód. Nagyon nagy előnye, hogy mellékhatásoktól mentesen, a szervezet saját gyógyító energiáit mozgásba hozva tudok segíteni a hozzám fordulóknak.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.