Szakértőink

Bagó Endre

Bagó Endre

Környezetvédelmi, ADR tanácsadó

Motto

"Nincs megadva"

Bagó Endre

Bemutatkozás

Komoly fogyatékosságom van. Nincs nálam a Bölcsek Köve.(Egy szakértő pedig mindig hurcol a zsebében néhány darabot, tartalékot is cipel, ha véletlenül elveszne, ellopnák, vagy valamelyikről kiderülne, hogy csak egy olcsó hamisítvány, még mindig legyen mit zörgetni.)
Ha ezt keresed nálam, akkor sajnos nem én vagyok a te embered.....
Mi az, amit nyújtani tudok? A következőkből remélem kiderül .
Előélet:
-Humán érdeklődés ellenére (?) vegyipari iskola. (Tanár, mentor, pót-anya egyszemélyben Ütő Piroska. Róla külön fejezetet kellene nyitni...)
-Néhány év a vegyiparban. (tömény élmény)
-Hivatásos vezetői engedély, pár százezer km után a régi vágy: tanítani. Közlekedési szakoktatói képesítés megszerzése (KRESZ, műszaki ismeretek, gyakorlati szakoktató)Ekkor már kezdett körbefonni a környezetvédelem szála, csak még nem láttam. Vizsgamunkámat a közlekedés és a környezetvédelem kapcsolatának témájából írtam.(Ugye milyen komplex dolog? Vezetéstechnika, műszaki tényezők, forgalomszervezés, hogy csak a fontosabbakat említsem. ) Kövesd a szálakat: kémiai ismeretek, közlekedési képesítések-tapasztalatok, környezetvédelmi érdeklődés. Mindezekből logikusan következett az ADR-rel való találkozás. (Veszélyes áruk közúti szállításának témaköre. Minden, ami robban, gyullad, maró, mérgez és egyéb szörnyűségeket tesz.)Ez a szabályozás pontosan arról szól, hogyan kell ezt jól művelni, hogy mindebből ne legyen napi hír. ADR-t oktattam a kilencvenes évek elejétől. Az oktatástól átmenetileg elbúcsúzva közel tíz éve egy környezetvédelmi cégnél dolgozom főállásban.
2002-ben nyílt lehetőség ADR biztonsági tanácsadói képesítés megszerzésére, amely segített abban, hogy korábbi elméleti és gyakorlati tapasztalataim összegezzem. Azóta saját vállalkozásomban több környezetvédelmi cég, vegyipari gyártó, fuvarozó és kórház tisztel meg azzal, hogy a tanácsaim kérik szakmai ügyekben.
Az országban elsőként alakítottunk ki olyan lehetőségeket, melyeken keresztül a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok sorsa is megoldódhat. (Önerőből veszélyes hulladék gyűjtő udvarok kialakítása, illetve önkormányzatokkal együtt hétvégi lakossági akciók Budapest különböző kerületeiben. Arról majd külön kell beszélni, hogy hol a csodában van itt az állam felelősség vállalása, finanszírozása.)
Amennyiben az a ritka türelmes ember vagy, hogy idáig jutottál az olvasásban, megérdemled, hogy válaszoljak arra a kérdésre, hogy:
- Kinek, és miben tudok segíteni?

-Neked, aki nem tudod, hogy mit tegyél a nagymami öreg gyógyszereivel.
-Neked, aki a pincében megtaláltad a 30 éve félretett "Jó lesz ez még" festéket, növényvédő szereket.
-Neked, akinek vállalkozásában támadnak gondjaid jogszabályokkal, hulladékokkal.
-Neked, aki szeretnél környezet-kímélőbb módon élni, és nem tudod, hogyan kezd el.
-Neked, aki építkezel, és szeretnéd házadat alacsony költséggel üzemeltetni.

Várom kérdéseitek, gondolkodjunk együtt erről a fontos témáról.

Bagó Endre ADR tanácsadó
www.adrtanacsadas.hu

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.