Szakértőink

Dr. Med. habil. Málly Judit

Dr. Med. habil. Málly Judit

Neurológus főorvos, Rehabilitációs szakember

  •  -
  •  06 20 3920031
  •  Neuro Rehabilitáció, Sopron, Major-köz 3., Budapest, Stáhly 2/a.

Motto

„Aki feladja, az soha nem győzhet”

Dr. Med. habil. Málly Judit

Bemutatkozás

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem. Az elméleti kutatómunka és a gyakorló orvosi munka között változtak a munkahelyeim. Egyforma lelkesedéssel töltött el mindkét munka.

A kézremegés kezelése, mérése, etiológiájának kutatása volt közel egy évtizedig a kutatómunkám.
Majd a Parkinson-kór kezelésében mélyedtem el. Az elmúlt években a neurológiai betegségek rehabilitációja felé fordult az érdeklődésem. Nagyon nehéz élethelyzetbe kerülnek azok (sőt családjuk is) akik megbénulnak és nem tudják folytatni munkájukat ne aggy isten, önelátásukban akadályozottá válnak. Az elmúlt években a fókuszált, nagy térerejű, változó elektromágneses térrel (TMS) ingerelhetővé vált az idegrendszer a koponyán kívülről. Ezzel a módszerrel az ember régi vágya teljesült; fájdalmatlanul tanulmányozható éber emberen az agy működése és egyben kedvezően befolyásolhatóak a neurológiai tünetek az agy és gerincvelő betegségeiben. A rehabilitáció új perspektívája nyílt meg az eddig csekély eredménnyel kezelhető gerincvelősérültek esetében is. Kombinálva a hagyományos mozgásterápiával felgyorsítható a javulás az agyi keringési zavar, agyvérzés utáni fél oldali bénulásban, beindítható az aktív mozgás akár évekkel a bénulás kialakulása után is. Elsőként vizsgáltam és publikáltam az rTMS módszerrel elérhető javulást Parkinson-kórban és a betegség előrehaladásának lelassulását rendszeres rTMS kezelés mellett. Kialakítottam egy korszerű Neurorehabilitációt Sopronban, ahol hozzátartozókkal együtt vehetnek részt a betegek a fenti kezeléseken kellemes környezetben.
Az új lehetőségek felfedezése és bevezetése a mindennapi gyakorlóorvosi munkába, ez az ami meghatározta életemet.


Egyébként kisfiammal kölcsönösen neveljük egymást, szeretek fallabdázni és tudományos cikkeket írni és utálok fogyókúrázni.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.