Szakértőink

Lovas Kati

Lovas Kati

Szubtrópusi és mediterrán dísznövények

  •  -
  •  30/2437090
  •  -

Motto

„A kísérletezés szép virágot, jó gyümölcsöt terem!”

Lovas Kati

Bemutatkozás

Az úgy kezdődött, hogy a Fidzsi-szigeteken párommal egy bokor alatt kúsztunk, mert össze akartuk szedni a gyönyörűszép virágú cserje magvait.

Körénk gyűlt vagy tíz bennszülött, és harsányan nevettek: két "sápadt arcú" szedegeti az ottani szemmel nézve mindennapi növény magvait. Aztán ők is besegítettek. Ez huszonöt éve történt, és azóta sok-sok országban, sok-sok bennszülöttel kötöttem örök kertbarátságot. Ha idehaza ránézek távoli vidékekről származó növényeimre, sokszor eszembe jut a táj, az ottani emberek kedvessége.

Ha nekem sikerült, miért ne sikerülne másnak is? Erre buzdítom írásaimmal az olvasókat, benneteket. Csak merni kell kísérletezni, és ha netán kudarc ér (mert ez is benne van a pakliban), írjatok, és megpróbálok okos dolgokat tanácsolni. Kedvenc szakterületem a trópusi, szubtrópusi és mediterrán gyümölcsöskert és persze a ritka, különleges virágok.

Az utóbbi időben kibővült a szakterületem: a szubtrópusi-mediterrán dísznövények és gyümölcsök mellett beástam magam a következőkbe:

- magok öt földrészről: virág, zöldség és gyümölcsmagok begyűjtési/ beszerzési lehetőségei szerte a világban. Tanácsadás növényritkaságok gyűjtőinek

- gyógynövények termesztése

- vegyszermentes bio-finomságok erdőből-mezőről, ezek receptjei ("Erdő-mező terített asztala").

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.