Szakértőink

Sz. Mikus Edit

Sz. Mikus Edit

(A szakértő jelenleg szabadságát tölti. Ez idő alatt tőle nem lehet kérdezni!)

Motto

„Az agy is lehet erogén zóna. /Sting/”

Sz. Mikus Edit

Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Több, mint harminc éve foglalkozom szexológiával, az ELTE-n végeztem 1986-ban bölcsészként és nagyon rafinált módon képeztem ki magam szexológussá. Hosszas, többéves képzések során tanultam speciális szexuálpszichológiát és szexterápiát, most (2011-ben)végeztem integrálpszichológia szakon. A kommunikációt, az ismeretterjesztést legalább annyira fontosnak tartom, mint a tanácsadást és terápiát. Közel kétezer előadást tartottam a szexről minden korosztálynak.

Újságírással is több, mint harminc éve foglalkozom, az utóbbi években már - haladva a korral - elsősorban a neten.

A kezdetektől, 1983-tól tagja, 2012-től pedig elnöke vagyok a Magyar Szexológiai Társaságnak.

A szexológusok nem elsősorban szextechnikai szaktanácsadók! Ez a munkájuk legkisebb része, habár érteniük kell ahhoz is. A szexológus a férfi-nő teljes értékű kapcsolatrendszer helyes működéséért dolgozik, az önismereti problémától a megismerkedéseken, veszekedési és vitakultúrán, a partner megtartásának trükkjein keresztül, az örömteli szexen át a jó házasságokért (vagy együttélésekért). Segít feldolgozni a válási traumákat is. A párterápia is szexológusi feladat, nemcsak az orgazmus gondok, korai magömlések és potencia problémák megoldása.

Én magam a szexualitást teljes egységként kezelem. Szaktanácsadói rendszeremet is ebben az egységben építem fel. Pártfogolom az alternatív gyógymódokat, a természetgyógyászatot és a spirituális technikákat is. Hiszem azt, hogy a sikeres szex elsősorban a gondolkozáson, és az érzelmeinken múlik, nem pedig a technikán.

Rendelésen elérhető vagyok Kecskeméten, Budapesten és Szegeden.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.