Szakértőink

Gáti Andrea Szilvia

Gáti Andrea Szilvia

Gyermekrajz-elemző

Motto

„A gyermek szeme a jövő tükre. Jaj annak, aki elhomályosítja.”

Gáti Andrea Szilvia

Bemutatkozás

Engem ne emeljen a magasba senki,
ha nem tud addig tartani,
míg tényleg megnövök.
Guggoljon ide mellém,
ki nem csak hallani,
de érteni akar,
hogy közel legyen a szívdobogásunk.
Birtalan Ferenc

A gyermeki lélek nehezen megközelíthető, sok-sok munkával megérthető, de megéri a fáradozást, mert amit cserébe kapunk, az maga a csoda. Rajzaik elemzése egy olyan eszköz ehhez, amely lehetőséget nyújt betekinteni az önmagát beszéddel kifejezni még nem tudó gyermek lelkébe, problémáiba, szomorúságába, boldogságába és ezáltal segíteni tudjuk őt útján.

Pszichológiai és pszichopedagógiai tanulmányaim során több szakember elméletét és szakmai munkásságát sajátítottam el a rajzelemzés témakörében, valamint munkám során ezeket olvasmányélményekkel és saját tapasztalatokkal egészítettem ki.

Tevékenységem során igyekszem elsősorban személyesen találkozni a rajzolóval, mivel rengeteg információt hordoz az alkotás időtartama, sebessége, sorrendje, stb. Főképp a négy alaprajzzal dolgozom, amelyek a következők: ház, ember, család (kinetikus család), fa, ám ezen kívül elemzek egyéb témájú szabadrajzokat is.

Az elemzésre alkalmas korosztály egészen 1-1,5 évestől tinédzserkorig terjed, emellett felnőtt rajzok, firkák elemzésére is van mód.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.