Szakértőink

Schneiderné Diószegi Eszter

Schneiderné Diószegi Eszter

IBCLC szoptatási szaktanácsadó

Motto

„A szoptatás nem egyszerűen a csecsemőtáplálás egy módja, sokkal több annál.”

Schneiderné Diószegi Eszter

Bemutatkozás

Schneiderné Diószegi Eszter vagyok, pszichológus, szoptatási szaktanácsadó és nem utolsósorban négygyermekes édesanya.
Első gyermekemnél úgy éreztem, az összes csecsemőgondozási teendő közül a szoptatásba volt a legnehezebb belejönni, hiszen szakszerű segítség híján egyedül küszködtem a jobb és rosszabb tanácsok tengerében. Át is éltünk mindenféle szoptatási problémát, és igazán a kisfiam elszántsága kellett ahhoz, hogy végül másfél éves korában válassza el végleg magát.
A második gyermeknél már egészen másképp csináltam mindent, és meglepetéssel tapasztaltam, hogy mennyivel könnyebben vettük az akadályokat. Akkor értettem meg, hogy mennyit számít a helyes információ. A harmadik babámmal való várandósságom előtt kerültem kapcsolatba a La Leche Ligával. Ez egy nemzetközi szervezet, melynek célja, hogy támogassa, segítse az édesanyákat elsősorban a szoptatás területén, de ezzel összefüggésben a csecsemő- és gyermeknevelés más kérdéseiben is. Bekapcsolódtam a szoptatási tanácsadásba, végül 2003-ban sikeres nemzetközi vizsgát tettem e témakörben.

Szívügyemnek érzem, hogy minden szoptatni kívánó édesanya megfelelő segítséghez juthasson kérdések, problémák felmerülése esetén.

www.ibclc.hu

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.