Szakértőink

Dr. Varga Éva

Dr. Varga Éva

Fejfájás szakértő neurológus, Pszichiáter

Kérdezni szeretnék
  •  -
  •  30/258-61-59
  •  Budapest, XII. ker.

Motto

„Gyógyulni mindenki csak saját maga tud, az orvos ehhez csak segítséget nyújt.”

Dr. Varga Éva

Bemutatkozás

18 éve vagyok orvos. Kezdetben neurológusnak, majd pszichiáternek tanultam. Jelenleg egy kht. neurológiai szakrendelőjében dolgozom, ahol a neurológiai betegek mellett szép számban pszichiátriai betegeket is ellátok. 8 éve magánorvosi praxist is folytatok, ott zömmel pszichiátriai betegeket kezelek.
Sok éven keresztül organikus neurológiai osztályon dolgoztam, ahol gyakorlatot szereztem az akut betegellátásban, emellett az idegrendszeri sérülések terén is. Ezt követően akut pszichiátriai osztályon is gyakorlatot szereztem a pszichiátriai betegellátásban.
7 éve járóbeteg szakrendelésen dolgozom.
Magánrendelésem keretein belül főleg időigényes pszichiátriai betegeket látok el, mind gyógyszeres, mind pszichoterápiát (kizárólag egyéni pszichoterápia) alkalmazva. Emellett élethelyzeti krízisben levő emberekkel is foglalkozom (párkapcsolati problémék, szexuális zavarok, családi, illetve munkahelyi problémák stb.)Segítek a megfelelő önismeret és kommunikáció kialakításában, hiszen az szükséges az élet minden területén (munkahely, párkapcsolat, szexualitás)való sikerekhez.
Az elmúlt 18 év során számtalan beteggel kerültem kapcsolatba, így azt tapasztaltam, hogy az emberek jelentős százalékának igen hiányos ismereteik vannak a saját testi és lelki egészségükről. Még mindig gyakran előfordul az a mondat a neurológiai rendelőben, hogy "nem tudom, hogy miért küldtek engem ide, nem vagyok ideges, nem vagyok bolond", illetve az, ha valakiről kiderül, hogy nincs a panaszai mögött szervi eltérés, hogy "én nem csak tettetem magamat". Az emberek egy része az idegrendszeri betegség alatt az elmezavarodott állapotot érti, illetve fogalma sincs arról, hogy léteznek lelki eredetű betegségek, illetve, hogy azok testi tünetek formájában is megjelenhetnek. Sajnos még manapság sem megfelelő az ilyen irányú ismeretek családon belüli átadása, a mentálhigiénés oktatás, ezért tartom különösen fontosnak az interneten keresztüli ismeretterjesztést is. Sok ember ugyanis személyesen szégyell orvoshoz fordulni a problémáival, illetve fel sem merül benne az, hogy az átélt állapot egy pszichés betegség tünete lehet. Még mindig sokan vallják azt, hogy, ha maguk nem tudnak segíteni a problémáik megoldásában, akkor egy idegen pláne nem tud, nem hiszik el, hogy a pszichoterápia módszereivel milyen sokat lehet segíteni, hogy a megfelelő önismeret és jó kommunikáció gyógyuláshoz, illetve a problémák hatékony megoldásához vezethet. Gyakoran azzal utasítják el a gyógyszeres kezelést, hogy nem akarok rászokni a gyógyszerre, mert ismereteik még az évtizedekkel ezelőtt alkalmazott elavult gyógyszerekre terjednek ki.
Szűkebb szakterületem közé tartozik a különböző eredetű fejfájások és pszichoszomatikus betegségek diagnosztizálása és megfelelő gyógyszeres kezelése, illetve pszichoterápiája. A fejfájás és a pszichoszomatikus betegségek (testi betegségek formájában jelentkező lelki betegségek csoportja)ugyanis valamilyen idegrendszeri (szervi vagy lelki) betegség illetve a környezeti hatások tünethordozója, így azok kezelésével szüntethető meg az. Természetesen minden neurológiai és pszichiátriai körbe tartozó betegséggel is foglalkozom. Törekszem a neurológia és a pszichiátria közötti híd kiépítésére,azt vallva, hogy csak egészséges testben lehet tökéletes lelki (és szexuális) működés, és fordítva.
Remélem, hogy sok hozzám forduló olvasónak tudok majd megfelelő segítséget nyújtani, és hozzájárulhatok az emberek mentálhigiénés ismereteinek a bővítéséhez, el tudok oszlatni az ideggyógyászattal szembeni sok tévhitet is.
Várom kérdéseiket, illetve javaslataikat is, hogy milyen témáról szeretnének ismereteket szerezni.
Természetesen igény szerint magánrendelőmben (Budapest, XII. ker.) személyesen is lehet hozzám kezelésre jelentkezni. (előzetes időpontegyeztetés a 30/2586159 telefonszámon)
V.É.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.