Szakértőink

Semperger Kinga

Semperger Kinga

EU-s projekt finanszírozási tanácsadó

Motto

"A Siker kulcsa a szenvedély" - Charles Kovess

Semperger Kinga

Bemutatkozás

1996-ban Miskolcon az akkori Miskolci Bölcsész Egyesület - napjainkban már Nagy Lajos Király Magán Egyetem Business School tanszékén végeztem marketing/közgazdász szakon. A Business School rendkívül színvonalas és nemzetközi tapasztalatokra épített oktatási struktúrát kínált diákjai felé, ebben a kaliforniai Chapmann College&University oktatási stratégiái segítettek, amely intézmény partnerként működött együtt a Busines School-al.

Diplomamunkámat egy ösztöndíj keretei között 1995-ben Kanadában, Vancouver-ben a Douglas College kommunikációs és marketing központjában szerzett tapasztalataim alapján írtam. Emellett a College Business Administration karán tanultam. Diplomamunkám témájának alapjául Kanada - British Columbia tartomány turisztikai adottságainak közgazdaságtani elemzése szolgált.
Hazatérésem után szállodaipari értékesítés és marketingkommunikáció terület kapcsán a Radisson csoportnál helyezkedetem el. 1997-ben egy újabb ösztöndíj segítségével Ausztráliában, a Melbourne-i Latrobe Egyetemen folytattam közgazdasági tanulmányaimat. Az Ausztráliában töltött időszak alatt a Kovess International-nél (www.kovess.com), Ausztrália piacvezető, szervezeti és vezetői tanácsadó cégénél lehetőségem nyílt a vállalkozások szervezeti felépítéséről és a felelősségteljes, pozitív, szenvedélyen alapuló vezetés stratégiáiról is tapasztalatot szerezni. A gyakorlati munka során mai napig tartó barátságot alakítottam ki Charles Kovess-el, a vállalkozás tulajdonosával, akinek rendkívül sokat köszönhetek azon képességeim fejlesztése kapcsán, melyek elengedhetetlenek a mai üzleti életben. Charles bestseller könyveinek kiadásában is jelentős szerepet vállaltam, azok hazai megjelenését is koordinációs munkámmal segítettem, a Bagolyvár Könyvkiadó gondozásában.
Visszatérve Budapestre az InterCom ZRt. videofilm forgalmazási, majd beruházási részlegén dolgoztam, mint márka menedzser, és üzletfejlesztési vezető. Munkám során számos vállalatfejlesztési, szervezési, humán erőforrás és üzleti stratégiai, beruházás menedzsmenttel kapcsolatos tapasztalatot szereztem.

2001.-től-2007-ig hazánk egyik legnagyobb pályázati tanácsadó cégének voltam szakmai igazgatója.
2007. május közepétől egy újabb szakmai kihívást kaptam az élettől, egy befektetői cégcsoport felkérésére. Így lettem a cégcsoport gazdasági tanácsadó vállalkozásának, a ProjectMine Gazdasági Tanéácsadó Kft.-nek tulajdonos - ügyvezetője, stratégiai és kommunikációs igazgatója.(www.projectmine.hu).

A vállalkozást cégtársammal, jóbarátommal Barabás Tamással építettük fel, aki a szakma hazai egyik kimagasló személyisége. Ezt a lehetőséget hatalmas szakmai előrelépésnek tekintettük, hiszen jelenpillanat is komplex, nagy projektek előkészítésében, hazai és nemzetközi beruházások és együttműködések kialakításán dolgozhatunk, nagyvállalati környezetben, számos izgalmas projekt kapcsán.
Fő feladatunk egy-egy projektfejlesztés, nagyobb tőkebefektetés, komplex fejlesztési projekt teljes finanszírozási és kivitelezési portfóliójának előkészítése, üzleti tervezése, elemzése, projektmenedzsmentje.

Karrierem egyik kimagasló pontja és szakmai elismerése a 2004.ben elnyert Jövő Ígérete különdíj volt, melyet az Ernst & Young Entrepreneur of The Year - Év üzletembere nemzetközi üzleti \"Oscar\" díjátadon vehettem át. 2005-től felkérésre alapító tagja lettem a Hungarian Business Leaders Fórum női tagozatának, ahol a társadalmi szerepvállalás mellett a nők érdekeit, motivációit és lehetőségeit is képviseljük a munka világában.
Emellett a JointVenture Szövetség tagjaként is számos szakmai munkában veszek részt. 2011-ben az Amerikai Egyesüt Államok által koordinált IVLP (International Visitors Leadership Program) program kiválasztottja és így az Egyesült Államok vendége voltam, 19 másik országot képviselő cégvezető és sikeres hölggyel együtt. Az 1 hónapos utazás és programcsomag kifejezetten sikeres Női vállalkozóknak szólt, így az Államokat bejárva számos poltikai, gazdasági, szociális és társadalmi színtéren megismerhettem a Nők lehetőségeit, kihívásait.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.