Szakértőink

Golovics Lajos

Golovics Lajos

Motto

„Nem csak az ár számít, de nem mindegy valóban van e valamid!”

Golovics Lajos

Bemutatkozás

A festészet csodálatos dolog. Gyerekkorom óta fogva tart a bűvölete. Először én magam is próbálkoztam a mesterséggel. Tanári diplomát szereztem belőle, de tovább mentem az úton és végül az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem meg művészettörténész diplomámat.

1986-ban egyik alapító tagja voltam a szentendrei Artéria Galériának. Majd az ARTUNION kortárs művészeti szakértője lettem. Kiállításokat, művészeti vásárokat és aukciókat szerveztem. (Amsterdam Christie's, London, Stockholm, Bologna, Augsburg, Malmö, Hamburg stb.) Beleszagolhattam Londonban és Amsterdamban a nagy aukciós házak munkájába. Ezek az évek a mai napig hatással vannak gondolkodásomra.
1989-ben megalapítottam a "Belvedere" műkereskedelmi és művészeti folyóiratot. Kitűnő főszerkesztők segítették munkámat, Sinkovits Péter, Hegyi Lóránd és Beke László személyében. 1991-től pedig saját szerkesztésben kiadtam a Belvedere Műkereskedelmi Hírlevelet.

Jelenleg a műkincs.com művészeti adatbázison dolgozom, amely az elmúlt ötven év magyar aukciós anyagát dolgozza fel, kifejezetten műtárgy-befektetési szempontból.
Valamint az artmarketing területén publikálok.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.