Szakértőink

Pulai Ildikó

Pulai Ildikó

Nyelvoktató - vizsgáztató

Motto

„A tanulás gyökerei keserűek, gyümölcsei azonban édesek.”

Pulai Ildikó

Bemutatkozás

A nyelvtudás hatalma

Mindenki képes nyelvet tanulni

Manapság bárki bármilyen idegen nyelvet megtanulhat kedvétől, motiváltságától, pénztárcájától függően. A nyelvtanulás lehetősége mind a közoktatásban, mind pedig a privát szférában adott, motivációt pedig egyszerű találni. Egyesek számára a diploma megszerzéséhez előírt kötelező nyelvvizsga követelmény, vagy a felvételi pontszámok növekedéséhez hozzájáruló nyelvvizsga bizonyítvány megléte jelenthet motiváltságot, míg másoknak egy prosperálóbb munkahelyi pozíció betöltéséhez szükséges nyelvtudás jelenthet kellő erőt és elszántságot a nyelvtanuláshoz, illetve vannak, akik utazásaik során kívánják hasznosítani tudásukat.

A nyelvtudás nemcsak hatalom, hanem egy olyan nélkülözhetetlen előny, amire mindenképp érdemes szert tenni.
Senki nem állítja, hogy könnyű feladat idegen-nyelvet tanulni, így én sem teszem azt. A fáradságos és olykor túl sok energiát igénylő agymunka azonban meghozza gyümölcsét. A tanulási folyamat során gazdagszik szókincsünk, fejlődik nyelvtani tudásunk, megismerünk egy idegen kultúrát.


A nyelvtanulás minden korban elkezdhető és mindenki rendelkezik nyelvérzékkel, csak van aki többel van aki kevesebbel. Gyermekkorban egészen 6 éves korig egyszerűen, észrevétlenül sajátítják el a gyermekek az idegennyelvet, később anyanyelvi ismeretekre alapozva építhetik fel tudásukat. A felnőttkorban elkezdett nyelvtanulás is lehet ugyanolyan hatékony, kitartással, szorgalommal hetek alatt szert tehetünk használható nyelvtudásra. Bárki képes rá, a titok abban rejlik akarjuk e igazán…

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.