Szakértőink

Benedek Erika

Benedek Erika

Lakberendező, Lakberendező szaktanár

Kérdezni szeretnék

Motto

„A jó és a rossz tervezés között a különbséget az jelenti, hogy figyelünk-e a részletekre...”

Benedek Erika

Bemutatkozás

Örömteli érzés azt látni, hogy emberek - akik nem csak egy lakásra, hanem otthonra vágynak, de vágyaikat csak megfogalmazni tudják (vagy sokszor még azt sem) - izgalommal nézegetik a leendő otthonukról készült terveket, kísérik figyelemmel a kivitelezést, vásárolgatják a tervekben szereplő berendezési tárgyakat, majd megelégedéssel költöznek új környezetükbe.

Ezen pillanatok átéléséhez igyekszem hozzásegíteni megrendelőimet, igény szerint akár komplett tervekkel, akár szóbeli tanácsadás formájában: tervezek kislakásokat, családi házakat, panellakásokat, irodákat. Vagy akár csak egyetlen helyiséget. A tér lehet egyszerű vagy bonyolult, tetőtér vagy összetett funkciójú. A feladat mindig szép!
Egyedi tervezésű bútorok, burkolatok, dekoráció. Apróságok, melyektől más lesz, mint a többi.

Tervezéseim során mindig szem előtt tartom F.A. Cerver gondolatait, mely szerint \"a tervezőnek tanulmányoznia kell a rendelkezésre álló teret, elemeznie kell a különböző helyiségek adottságait, és olyan tervrajzokat kell készítenie, amelyek minden egyedi esetből a legjobbat hozzák ki\".

Lakberendezéssel több, mint 10 éve foglalkozom, a tervezés mellett azonban néhány éve igyekszem tovább is adni a megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteimet. 2009 óta tanítom hallgatóimnak a lakberendezést (berendezési ismeretek, anyagismeret, kooperációs ismeretek, művészettörténet), mely nagyrészt OKJ-s felnőttképzési rendszer keretén belül zajlik, személyes konzultációkkal. Ezen felül, egy újabb, távoktatási módszerrel egyéni, személyes igényekre szabott segítséget is nyújtok bárkinek a vizsgára való felkészüléshez, a hiányok pótlásához, vagy egész egyszerűen, ha elakadtál az otthonod berendezésében, vagy a lakberendezés csak hobbiként érdekel...

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.