Szakértőink

Bibók Bea

Bibók Bea

Pszichológus, Szexuálterapeuta, Szextanácsadó, Párterápiás tanácsadó

Kérdezni szeretnék

Motto

Ha gödörben állsz, ne áss tovább!

Bibók Bea

Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Bibók Bea vagyok, pszichológus, szexuálpszichológus, párterapeuta, szextanácsadó.

Itt, a Válaszkeresőn várok minden olyan kérdést, ami a szexualitással, párkapcsolatokkal, nőiséggel, családdal kapcsolatos, akár olyan kérdéseket is, amik valóban tabunak számítanak.

Pszichológusként egyéni és rendszerszemléletű terápiákat tartok párkapcsolati és/vagy szexuális problémák esetén. Ha a párkapcsolatban problémák vannak, akkor ez nagy valószínűséggel kihat a szexuális életre is. De fordítva is előfordulhat, ha a szex nem harmonikus egy pár életében, akkor nagy valószínűség szerint előbb-utóbb a párkapcsolat is megsínyli azt. Ha egy pár képes arra, hogy beszélgessen a nehézségekről is, ha felvállalják azt, hogy elmondják a másiknak, mi zavarja őket, az már egy fontos lépés a változáshoz. Azonban vannak olyan problémák, amiket nem lehet megoldani külső segítség nélkül, ekkor szükséges egy pszichológust megkeresni és a segítségét kérni.

Rendelésemen egyénekkel és párokkal foglalkozom, önismereti, életvezetési, párkapcsolati és szexuális problémák képzik a fő területemet. A szexualitás egy nagyon fontos része az életünknek, akkor is, ha párkapcsolatban élünk, de akkor is, ha egyedül. A nőiség és férfiség megélése nagymértékben hozzájárul a párkapcsolatban megélt szexualitás minőségéhez. A terápiás munkám során tapasztalom, hogy – bár a szexualitás átitatja a mindennapjainkat – sokszor mégis generációkon átívelő tabuk irányítják az életünket.

Foglalkozom fiatalok szexuális nevelésével is, felkérésre iskolákban tartok szexuális nevelési órákat.

A Babes-Bolyai Tudományegyetemen végeztem Pszichológia szakon, a SOTE Posztgraduális képzését elvégezve váltam szexuálterapeutává, valamint a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződtem család-és párterapeutának. Tagja vagyok a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos Társaságnak.

Várom azokat a kérdéseket, amiket még senkinek nem mertél feltenni! :-)

Bibók Bea Pszichológus, szexuálpszichológus
www.pair-re-pair.webnode.hu

https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.