Szakértőink

Szigeti Ildikó

Szigeti Ildikó

krízistanácsadó szakpszichológus, életvezetési tanácsadó

Kérdezni szeretnék
  •  https://pszichoszerviz.webnode.hu/
  •  06-20-411-79-04
  •  lelkemrajta@gmail.com
    Kék Madár Pszichoterápiás Rendelő 1055 Budapest, Bihari János u. 18. (a Nyugati tér szomszédságában)

Motto

"Ha a poklon mész keresztül, csak menj tovább!" (Winston Churchill)

Szigeti Ildikó

Bemutatkozás

Szigeti Ildikó vagyok, életvezetési tanácsadó, pszichológus és újságíró. Egy epizódszereplő a hozzám fordulók történetében. Nem több, de nem is kevesebb ennél.

Pszichológus diplomával a zsebemben több mint húsz éven át újságíróként dolgoztam. Ez idő alatt sokkal többet tanultam az emberekről és emberektől, mintha egy komfortos és kényelmes, ámde a való világtól, a mindennapok történéseitől elszigetelt pszichoterápiás rendelőben üldögéltem volna. Most ezt a tudást kamatoztatom azoknál, akik megtisztelnek a bizalmukkal és megosztják velem a kérdéseiket.

Jellemzően „önkéntes” változtatások és kényszerű változások idején kérnek segítséget tőlem, vagyis a döntések meghozatalának terhét osztják meg velem. Divatos kifejezéssel ezeket a helyzeteket szokás válságoknak, kríziseknek nevezni.

Az én szerepem mindössze annyi, hogy afféle „beszélő tükörként” támogassam a hozzám fordulókat saját érzéseik tudatosításában, terveik, vágyaik megfogalmazásában és – szerencsés esetben – megvalósításában. Ne tévesszen meg senkit a hivatalos titulusom, nem adok, nem adhatok direkt tanácsot senkinek. Ezt meghagyom a fodrászoknak, szomszédoknak, rokonoknak, barátoknak/barátnőknek és munkatársaknak. Én csak annyit teszek, hogy elindítom a klienseket az önismeret rögös útján, és segítek, hogy a menet közben szerzett új tudás birtokában könnyebb legyen az a bizonyos döntés.

Nem ígérek csodás és azonnali javulást, mindössze annyit garantálhatok, hogy a közösen kijelölt célokat (inkább előbb, semmint utóbb) elérjük. A többi az Ön személyes érdeme lesz!
Várom olyan „szkeptikusok” jelentkezését is, akiknek aggályai vannak úgy a pszichológia, mint a pszichológusok hatékonysága kapcsán. Értem, és megértem az ellenérzéseket. Mégis azt gondolom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor szinte "megúszhatatlan", hogy félretegyük az elveinket és segítséget kérjünk.

Az alábbi esetekben fordulhat hozzám:
- a párkapcsolatuk fordulóponthoz érkezett (nem feltétlenül mélypontra jutott) és tanácstalan a folytatást illetően
- olyan döntéseknél (munkahelyváltás, költözés, kapcsolat), amelyekkel nem bírnak egyedül megbirkózni
- életkori vagy élethelyzetben történt változásokhoz való alkalmazkodási nehézségekkel néz szembe (változókor, nyugdíj, gyermekvállalás, családtagok külföldre költözése, családi helyzetben bekövetkezett változás)
- speciális szakterületem a közúti-, háztartási- avagy munkahelyi balesetek után – törvényszerűen – bekövetkező kellemetlen lelki állapot (poszttraumás stressz betegség, azaz PTSD) javítása, családtagok, hozzátartozók számára is.

NÉVJEGY:
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán 1996-ban általános pszichológusi diplomát, majd a Pedagógiai és Pszichológiai Karán tanácsadó szakpszichológusi képesítést szereztem, ez utóbbit krízis szakirányon.

Pályakezdőként tagja voltam a SOTE I. Gyermekklinika pszichológus csapatának, ahol megtanulhattam az egyéni és családterápiák technikái mellett a leginkább alkalmazható diagnosztikus eljárásokat.
Mesteremnek tekintem egykori főnökömet, Prof. Dr. Popper Pétert, akitől nemcsak a szakma alapjait tanulhattam meg, de azt az általános szakmai filozófiát is, hogy nincs mindenre megoldás, és mi, pszichológusok csupán arra vagyunk jók, hogy megmutassuk, mely helyzetek azok, amelyekben lehet és kell változtatni.

A specialitásommá vált PTSD-vel azt követően kezdtem el foglalkozni, miután súlyos balesetet szenvedtem. Kerestem segítséget, de nem találtam. Jobb híján – sok, meglévő technika ötvözésével – kimunkáltam a saját módszeremet, amellyel gyors és hatékony állapotjavulást próbálok elérni a hozzám fordulóknál.
Köszönöm, ha megtisztel a bizalmával!

Kérdezzen, hívjon, keressen bátran!
Telefonszámom: 06-20-411-79-04

HONLAP: https://pszichoszerviz.webnode.hu/
Telefon: 06 20 411 7904
E-mail: lelkemrajta@gmail.com
Cím: Kék Madár Pszichoterápiás Rendelő
1055 Budapest, Bihari János u. 18. (a Nyugati tér szomszédságában)A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.