Szakértőink

Nagy Kata - Zhafíra

Nagy Kata - Zhafíra

Hastánc-oktató

Kérdezni szeretnék

Motto

„Amikor táncolsz, megengedheted magadnak azt a fényűzést, hogy önmagad légy!”

Nagy Kata - Zhafíra

Bemutatkozás

Gyerek korom óta része volt az életemnek a sport, és a tánc. Sokáig keresgéltem azt a mozgásformát, amelyben egyszerre van benne a nőiesség, erő, dinamika és az érzelmek sokszínűsége. Így találtam rá 1996-ban az orientális táncra.

Állandó tudásvágyam három gyermekem születése után sem szűnt meg, sőt a nőiségbe történő legmélyebb beavatás(szülés) után kezdtem igazán elmélyíteni tánctudásomat neves hazai és külföldi mestertanárok workshopjain. Hogy tovább tudjam adni azt, ami számomra fontos és értékes ebben a műfajban/szellemiségben, és pedagógus alapképzettségemet össze tudjam kapcsolni az életemet egyre nagyobb részében jelen lévő tánccal/hastánccal 2007-ben elvégeztem a Testnevelési Egyetem Továbbképző intézetének Sportrekreációs és Orientális Táncoktató képzését is. Így már „hivatalosan” is taníthatom a táncot, s mindazt ami a mozdulatok mögött rejtőzik.
Kilenc éve hastánc stúdiót vezetek Zala megyében, Nagykanizsán.


A főiskolán, egyetemen tanultaknak a mai napig hasznát veszem. Oktatok, és nevelek.

A szeretet, a tanítványok iránti tisztelet egyik meghatározó szempontja pedagógiai elképzeléseimnek, hiszen a kis óvodásoktól az érett korú hölgyekig minden korosztállyal találkozom, és igyekszem az adott korosztálynak megfelelően interpretálni a „megtanulandókat”.

Kulturális rendezvényeket is szervezek a Dunántúlon azért, hogy népszerűsítsem az arab kultúra sokszínűségét.

Aki egyszer már belecsöppent ebbe a varázslatos világba tudja, hogy milyen jó hatással van testre-lélekre egyaránt e különleges táncforma.
Célom, hogy tudásom legjavát megosszam szívvel-lélekkel, hitelesen azokkal, akik rám találnak, hogy ők is megtalálják női szerepüket a mai világban.

Sok éves tapasztalatból tudom, sokak életét megváltoztatta a tánc. Lelkileg, testileg gyógyír! Aki nem tanulja meg szeretni a testét és ezen keresztül a lelkét, azt mások sem fogják szeretni. Nem a külső számít, csakis az , hogy amit mondunk, vagy teszünk az őszinte legyen.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.