Szakértőink

Major Klára

Major Klára

Párkapcsolati és válóperes mediátor

Kérdezni szeretnék

Motto

„Magad legyél a változás, amit a világban látni akarsz! (Gandhi)”

Major Klára

Bemutatkozás

Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen diplomáztam mentálhigiénés szakemberként. A mentálhigiéné lelki egészséget jelent, és a gyakorlati tapasztalat a későbbiekben csak megerősített abban a hitvallásomban, hogy a lelki egészségünket nagyban befolyásolja a saját magunkkal és más emberekkel való konfliktusunk.
Tanulmányaim során ismerkedtem meg a mediáció módszerével, amelyet az egyetem befejezése után tanultam meg, így váltam a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium regisztrált mediátorává. Szakterületem a családi mediáció: elsősorban párkapcsolati, házassági válságok, válóperes ügyek megoldásával foglalkozom. De egyre többször fordul elő, hogy szülő-gyerek viszály, testvérek, rokonok közötti konfliktusok, vagy örökösödési ügyek megoldására kérnek fel. A hozzám fordulók szinte kivétel nélkül arról számolnak be, hogy ügyük régóta húzódik, megoldhatatlannak tűnik, a kapcsolat, a kommunikáció megszakadt közöttük. Ilyenkor kezd végeláthatatlanul húzódni a válóper, illetve a családon belüli krízis egyre mélyül és megmérgez mindent, anélkül, hogy előrelépés történne.
A felmerült problémák megoldásában a mediáció rendkívül hatékony, eredményes, hosszútávon működő segítséget képes nyújtani. Meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy a jövő egy életre szólóan rendeződik.
A mediáció sikerének a titka, hogy a mediátor pártatlan, ezáltal bizalmat és biztonságos légkört teremt egy olyan élethelyzetben, ahol reményt már kevéssé látnak az érintettek. A mediációs folyamat jóval rövidebb, mint más módszerek, ami rendkívüli előnyt jelent akár a válóperek, akár a házassági válságok esetén.
Egyéni tanácsadóként és családi mediátorként is állok a hozzám fordulók rendelkezésére Budapesten, a belvárosban található irodámban.
06-30-302-48-03

http://mediacios-iroda.beszweb.hu/

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.