Szakértőink

Jánosi Judit

Jánosi Judit

Smink- és maszkmester

  •  -
  •  Nincs megadva
  •  Nincs megadva

Motto

„Egy jó sminkkel több lehetsz!”

Jánosi Judit

Bemutatkozás

Több mint negyed százada smink- és maszkmester vagyok.

Végzettségem kozmetikus, de az iskola elvégzése után azonnal a Magyar Televízióban kezdtem el dolgozni, itt kezdődött el a nagy szerelem a smink- és a maszkkészítés iránt.

Itt lehetőségem volt megismerni a szakma minden csínját-bínját, a hétköznapi sminkektől az extrém divatsminkekig.

Szerencsésnek és sikeresnek mondhatom magam, mert sokszínű feladatokat kaptam pályafutásom során.

A 80-as években megnyertem a Magyar Televízió rendezte Nemzetközi maszkversenyt is, Frankestein maszkjával.

Rengeteg showműsorban is tevékenykedtem:Tátika, Boszorkány show, Valentin-napi show, Black & White show, L.G.T. Show, Alfonzó show és még ott kezdődött a mai napig tartó Gálvölgyi Show. Az újabbak pedig a Dáridó, Dalnokok ligája, az Irigy Hónaljmirigy és a Bagi-Nacsa Show.

Kedvenceim a filmek, a forgatás sajátos világa. Szerencsére volt alkalmam nagy rendezőkkel együtt dolgozni, és klasszikus sorozatokban közreműködni. Szép emlékeim fűződnek például a Linda, vagy a Kémeri című sorozatokhoz, a Potyautasok, Szerencsés Dániel, Egy szerelem három éjszakája című filmekhez, a könnyebb műfajból pedig a Szervusz Szergej, a Bergendy show és a Gyere haza Mikka Makka voltak a favoritjaim.

Emellett több külföldi filmben is dolgoztam (pl. When Trumpets Fade,Jankies, Evita, Being Julia, John Adams, I spy, Perlasca, Napfény íze, Diótörő, Sorstalanság, Mamarosh).
Sok olyan egyszerűbb maszk és sminktechnika is van, amelyet akár az olvasók maguk kipróbálhatnak – ha fel akarnak dobni egy bulit, társasági eseményt vagy jelmezbált – szívesen adok tippeket.

A maszkos tanácsokon túl természetesen hétköznapi vagy alkalmi sminkkeléssel kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.