Szakértőink

Dr. Fülöp István

Dr. Fülöp István

Meddőségi és endoszkópos specialista

Motto

„Gyermeket szeretne? Nem esik teherbe?”

Dr. Fülöp István

Bemutatkozás

A szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem befejezése után, 1996-ban a Veszprém Megyei Kórház Szülészeti Osztályán kezdtem pályámat és szereztem szakvizsgát szülészet-nőgyógyászat szakterületen. 2002 óta dolgoztam a budapesti Nyírő Gyula Kórház Meddőségi és Asszisztált Reprodukciós Centrumában. A 2007-ben, az egészségügyi reform által bekövetkezett átalakulás óta Róbert Károly Magánklinikaként továbbműködő intézetben részlegvezető főorvosként látom el feladatomat. Az intézeti munka mellett privát praxisban is látok el betegeket.

Már szakorvosjelöltként érdeklődésem középpontjában állt a meddőségi problémák komplex kezelési köre. Szakvizsgámat követően, ennek megfelelően vettem az irányt és kezdtem dolgozni az ország legrégebben működő meddőségi intézetében. A szülészeti tevékenység nagyszerű érzését, élményét - amely a szülőszobán kapja meg legfőbb értelmét a felsíró kisbaba képében - sajnos beárnyékolják a mind gyakrabban jelentkező meddőségi problémák, mely a gyermeket tervező párok kb. 15 %-át érinti. Továbbképzéseken, kongresszusokon, nemzetközi tanulmányutakon és előd intézetünk magas szakmai színvonala kapcsán helyben szereztem meg specifikus szaktudásomat, mely az asszisztált reprodukciós technikákat – mesterséges megtermékenyítés, lombikbébi kezelés – és a nőgyógyászati endoszkópos sebészetet foglalja magában. A külföldi képzések által az endoszkópos műtéti repetoár a nemzetközi nívóknak megfelelő, így a nőgyógyászat keretén belül a legtöbb operatív megoldást igénylő problémát, mint pl. a petefészek ciszta, myoma, endometriosis, vérzészavar, vizelet inkontinencia, méheltávolítás, endoszkóppal orvoslom.

Az intézetünkben a meddőségi gondokkal jelentkező páciensek nem különálló személyként, hanem közös problémával rendelkező párként kerülnek kivizsgálásra és kezelésre. A kivizsgálási statisztikák szerint a meddőség hátterét 40 %-ban a nőpartner, 40 %-ban a férfi partner és 20 %-ban mindkettőjüknél jelentkező probléma okozza. Nemzetközi irányelveknek megfelelően komplex kivizsgálási és kezelési protokollokat alkalmazunk. A kivizsgálások eredményei általában hormonális, bakteriális, szervi – operatív, pszichés, illetve férfi eredetet mutatnak. Ezek kezelésére helyben tudjuk a megfelelő kezelési tervet felállítani szakembereinkkel.

Sajnos hazánkban az információs források szegénysége miatt, a meddőségi gondokkal küzdő párok egy része még ma sem kapja meg a megfelelő tájékoztatást kivizsgálásuk és kezelésük lehetőségeiről. A mind szélesebb körben zajló tájékoztatás nagymértékben előmozdítaná az érintett gyermektelen pároknak való segítségnyújtást. Ennek elősegítése érdekében várom tisztelettel mindenki részéről az érdeklődő kérdéseket, és amennyiben módunkban áll segítünk az érintetteknek.

A szakértő több kategóriában is ad tanácsokat! Ha neki szeretnél kérdést feltenni, válaszd ki, hogy mely kategóriában indítod a kérdésed.