kérdezte: Anonim 9 hónapja

Koloniál nappalihoz milyen konyha stílus illik?

Kedves Lakberendezési szakértők!

Kedves Benedek Erika, Deák Marcsi és Molnár Eszter!

Örömmel fogadnám segítségüket, hogy irányt mutatnak konyhánk kialakítására.

A nappaliban elhelyezendő érett tölgy színű, mezőberényi koloniál bútorunkat nem tudjuk/kívánjuk lecserélni; konyhai a csempe padló is barnás, márványos mintázatú (Durango Walnut; http://www.sienadecor.com/durango-walnut-24x24-3/ ). A fali csempe törtfehér: Ragno Land White R4CX (https://www.casa39.it/ragno-land-white-20x50-cm-r4cx.html)

Tehát a hidegburkolathoz a vajszín/vintage, tört bézs szín jól menne.

Azonban a túl világos, túl fehér bútor kiemelten konyha-hangulatot mutat, pedig szeretném a konyhát is a nappali kiterjesztett részeként értelmezni. (Amúgy a férjem nem szeretne vintage jellegű törtfehér bútort, mely az erezetet is mutatja.)

Ha a konyhát színben harmonizálom a koloniálhoz és egy klasszikus-barna konyhabútor mellett döntünk, az rettentő egyhangú és túl barna lehet, de valahogy mégis a barna színek vonzanak.

A tölgy koloniál valamelyik világos szín-elemére, vagy közel álló árnyalatra hangolt bútor (szín ötleteket lásd alább) gondolatával játszom.

Színek találomra a netről (árak figyelembe vétele nélkül)
Kronospan Tobacco Craft Oak K 004 PW, vagy Light Select Dió K008 PW (https://www.domoterc.hu/gyarto/kronospan)
AGT fényes MDF 627 Milánói dió (https://www.domoterc.hu/gyarto/agt)
Pfleiderer Tabak Tölgy R4283 (https://www.domoterc.hu/gyarto/pfleiderer-butorlap-es-munkalap)
Cseresznye árnyalat szóbajöhet?

Ami a konyhabútor stílusát illeti: minimál vonalú, vízszintes (vagy függőleges) erezettel elhelyezett, stílusban nem térne el nagyon a két terület (nappali-konyha) egymástól?

Ha minimál stílus helyett egy nagyon egyszerű klasszikusra formált, ugyanakkor nem dús rusztikusra faragott-mart, hangsúlyos profilból kialakított keretek helyett egy sima ajtólap, melyet kissé ívelt felületű és elég széles 3-4 cm-es (ehhez hasonló https://www.omegacabinetry.com/products/pezzo) keret ölel körül.

Amit még láttam, hogy a világos és barna szín különböző kombinációjával játszanak: barna lábazat és oldalak, világos előlapok, barna fióksor és a felső szekrények lezárása is sötét, de ez nekem sok. Néhány példa:

http://www.knapp.hu/konyhabutor-szettek/biwe---240-cm-es-blokk-konyha-detail
http://www.knapp.hu/konyhabutor-szettek/esra---240-cm-es-blokk-konyha-detail

Méret:
Mennyeztet alatt kb 10-12 cm-rel fejeződne be a felső szekrénysor. Eredetileg nem gondoltam üveges részre, de legfelül egy üveges rész könnyedebbé tenné a megjelenését, viszont a koloniál ólomüveg jellegű betétjét nem kívánom utánozni. Mi lehet a megoldás?

Ha mégis egy világos és barna színek kombinációja lenne a konyha, akkor a nappali koloniál bútorai közé, milyen, a konyha világos árnyalatait hozó kiegészítőket lehetne tenni?

Köszönöm, hogy levelem elolvassák és válaszolnak kérdéseimre.

Üdv
JK

0 ember szerint jó kérdés

Új válasz