kérdezte: Jáde 2 éve

Milyen talajtrágya szükséges a vashiányos rózsára?

Kedves Szakértő!
Eléggé meszes a talaj a kertemben, ezért ezt az állapotot a rózsáim megsínylik. Erősen sárgul a levelük. Kérem ajánljon egy hatékony talajtrágyát vagy szert a talaj vashiányának kezelésére. És azt is szeretném megtudni, hogy melyik évszakban érdemes
kezelni a növényt?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Kedves Judit!

  A rózsa esetében a vashiánynak nem is annyira a talaj ph-jához, hanem inkább a magas foszfortartalmához van köze. A magasabb káliumtartalmú trágyák segítik a vasfelvételt, ezt ki lehet egészíteni valamilyen vaskelát tartalmú trágyával. Konkrét márkát nem tudok ajánlani, az én kertemben - bár a talaj itt is inkább meszes - eddig ebből nem volt probléma. Én a rózsáimat kifejezetten rózsák számára ajánlott, locsolóvízhez adagolható tápoldattal szoktam öntözni (ilyet bármelyik barkácsáruházban, kertészetben be lehet szerezni, de a tescoban is szokott lenni), ez eddig elégnek bizonyult. Ami a trágyázás idejét illeti, nyugalmi időszakban szerintem felesleges, kb. márciustól októberig érdemes őket trágyázni.

  üdv,
  Janka

 • 2 Jáde mondta 2 éve

  !

  Kedves Erika köszönöm a válaszát.
  Üdv: B. Judit

 • 1 ilus74 mondta 2 éve

  !

  Én nem vagyok szakértő,de nekem a szederrel ugyan ez volt a problémánk.A Tescoban vettem műtrágyát,felolvasztottam vízben,és rálocsoltam a növényekre.Azóta múlik a sárgulása.üdv!

Új válasz