kérdezte: dnbianka Jó válaszadó 2 éve

Mit tegyek?

Már lassan 3 hete tettem fel itt egy kérdést az állarcos törpepapagáj helyes gondozásáról kapcsolatban, de még egyetlen választ sem kaptam.

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 3 dnbianka Jó válaszadó mondta 2 éve

  !

  Kedves "ittmost"!

  Jelenleg 2 törpeapagájt tartok (1 hím 1 nőstény) a tenyésztő szerint, mivelhogy nem állatkereskedésből vásároltam meg őket. Az ilyen szövegelet már kívülről fújom. Igen, párban tanácsosabb tartani őket, származási helyük, költési időszak stb... :D de engem nem különösebben ezek érdekelnek, én még azért kicsit tapasztalatlan vagyok velük, nekem olyanra volna szükségem, hogy tudjam hogy mit jelent, ha pl: a tátognak értelmetlenül a csőrükkel, mert mivelhogy elég gyakran csinálják és foggalmam sincs mit jelenthet. Én annak örülnék a legjobban ha valaki olyan válaszolna a kérdésemre aki szintén tart törpepapagájt és már jól ismeri a jellegzetesm tipikus szokásaikat, nem szeretném ha ilyan száraz szöveggel bombáznának, ezekkel már tisztában vagyok. Azt a tényt azért elfogadom, hogy magasabban kellene őket elhelyeznem (ilyet még nem olvastam nagyon). Vagy az is érdekelne, hogy hogyan jelzik ha veszélyben érzik magukat, vagy ha az idegent jelzik, igaz szoktak néha erősen és élesen kiabálni de nemtudom hogy miért, ha egyedül hagyom őket a szobámban, de előfordul a társaságomban is, tudom azt is hogy nem szabad előttük hirtelen mozdulatokat tenni, mert az is megrémítheti őket.
  De köszönöm, hogy azért megpróbált segíteni!

  üdvözlettel, Bianka!

 • 2 ittmost Jó válaszadó mondta 2 éve

  !

  Ha a google-ba beírod,h "álarcos törpepapagáj",akkor találsz ötleteket,pl:
  http://www.diszmadarak.eoldal.hu/cikkek/papagajok/alarc.html
  onnan idézem: "Az álarcos törpepapagáj nyugodtan tartható csapadban. Ha párban akarjuk tartani, elhelyezhetők egy méretes kalitkában is. Legyünk óvatosak, ha a párt nem egyszerre szereztük be, mert a magányos madár nehezen fogadja be a "betolakodókat."

  Megfelelő elhelyezés Külső vagy belső röpdében tartható vagy (tenyész) kalitkában. Habár kiváló repülők kúszni-mászni is szeretnek, ezért tartsunk magasabb kalitkát. A kalitka vagy a röpde erős anyagogból készüljön. Növények beültetése hiábavaló.

  Hőmérsékleti igény: Az álarcos törpepapagájok télen is kint tarthatók, ha fagymentes éjszakai házuk van.

  Táplálék: Jó minőségű törpepapagáj-eleséggel táplálhatjuk őket kiegészítve gyümöldarabokkal (kis mennyiségben) és gyommal. Legyen elöttük madárhomok.

  Aktivitás: Élénk és aktív madarak, melyek a röpde egészét használják. Szeretnek fürdeni. Hangjuk metsző és hangos.

  Szaporodás: Egyéves koruk elött ne vonjuk tenyésztésbe. A fészekodú alapterülete 25x25 cm, magassága 30cm legyen. A fészkét közönséges anyagokból építi. 3-4 tojásán 18-20 napig ül. A kirepülési idő körülbelül 45 nap. Pár hét elteltével a hím agresszív lesz fiókávial szemben, ekkor válasszuk szét őket. Évente több fészekodút is felnevelnek, de a pár érdekében a 2. után vegyük ki a fészekodút.

  By: Martin"

 • 1 Oliver25 Jó kérdező mondta 2 éve

  !

  Türelem rózsát terem

Új válasz