kérdezte: HardCandyka 5 éve

Miért harap a kutyám?

Van egy 3 hónapos Beagle kan kiskutyám. Nagyon aranyos, szép. Rendesen kap enni, nem bántjuk, szeretjük, van szép helye, nem is sír már. Kb. 3 hete van nálunk de lehet hogy több is. Van vele egy hatalmas gond: Harap! Az nem gond hogy megrág ezt azt, van rengeteg játéka, meg fadarabok stb. (a kiskutyák eleinte mindent megrágnak), de sokszor minket is megharap és eléggé mérgesen. Ha rákiabálok erélyes hangon vagy ráütök a fenekére akkor még jobban elkezd harapni, támadni. Nem tudom, hogy mit csináljak vele, mert az hogy rászólok, ráütök a fenekére vagy a pofájára nem hat. Tanácstalan vagyok és félek ha most nem tudom megnevelni akkor később sem. Kérem segítsenek! Köszönettel: P.A.

 • Csatolt kép Diégó a kiskutyánk Diégó a kiskutyánk
0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 3 Lila Moszat mondta 5 éve

  !

  A harapás oka az, hogy még kölyök, és nem tisztáztátok vele a játékszabályokat.
  Mivel a kutya falka állat, igényli a fiatal egyed, hogy a falka vezetői (jelen esetben ti) egyértelműen mutassák meg számára mi a kívánatos viselkedés, és mi az ami nem.
  nekik ez totál természetes dolog, hogy harapdálnak, ezzel kedveskednek,törődést fejeznek ki, mivel nem tudnak simogatni.

  Mivel amúgy is makacs, önfejű fajtátok van, érdemes volna vele közösen végig csinálni egy alapfokú tanfolyamot bármelyik kutyaiskolában, így ti is megismerhetitek jobban őt, a működését, mit miért csinál, illetve megtanuljátok kezelni igényeinek megfelelően.

 • 2 HardCandyka mondta 5 éve

  !

  Ez hasznos volt! Nagyon szépen köszönöm! Szép napot!

 • 1 TiMea25 Jó válaszadó Jó kérdező mondta 5 éve

  !

  Mi úgy szoktattuk le róla hogy tudtára adtuk hogy az hogy harapdál fáj nekünk "nyikkantunk" egyet jó hangosan elmondtuk hogy ez most fájt nekünk és kicsit utána nem figyeltünk rá a játékot abba hagytuk
  ha rosszat csinált akkor pedig a nyakánál a bőrt egyszer kétszer nem túl durván megrángattuk mert elvileg a kutya mama is így fegyelmezi a kölykeit

  ha rengeteg játék van körülötte és nem ér rá unatkozni akkor még az is kiküszöbölhető hogy megrág mindent

  Itt egy cikk a harapdálásról való leszoktatáshoz:
  http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/hogyan-szoktassuk-le-kiskutyat-arrol-hogy-harapjon/2984/

Új válasz