kérdezte: cavatka3 Jó kérdező 5 éve

Mit tehetünk, ha allergiás lett a kislányom a fekete henna festékre?

Kislányomnak 10 éves fekete hennával a hasára tetoválás készítettünk kb. 2 hete és úgy látszik allergiás lett rá, mert bevörösödött felhólyagzott a bőre és viszket neki.
Hogyan lehet kezelni?El lehet ezt tüntetni? Üdv: Csilla

1 ember szerint jó kérdés
Témák:

2 Válasz

 • 2 enci001 mondta 5 éve

  !

  Akkor ne kenj a kislányra hennát. És semmi olyat, amire allergiás tünetet mutat.
  Ha a meglévő tünet elmulasztása a kérdés: első akkor is az allergén kerülése, hisz a szervezet magát is jól képes gyógyítani! Ha ez kevés, vagy lassú, vagy túl súlyosak a tünetek- akkor bőrgyógyászhoz, belgyógyászhoz érdemes fordulni. A cortisol ugyan megszünteti az allergiát okozó sejtek működését, de igen durva, súlyos mellékhatással bírhatnak, minél fiatalabb kislány, annál jobban érdemes ezt észbentartani.
  Rossz divat a bőr festése: az emberi test szép- henna nélkül is. Ha a testfestés őrülete elmúlik, kín lesz a sok festett kép, tatu stb.

 • Horák Attila HENNAGURU

  Kedves Csilla,                                                                                el lehet tüntetni jelenleg a bőr be van gyulladva-nyugtató bőrhámlasztó kenőccsel kell kenni.így normál esetben el fog múlni 1-2 héten belül,Amennyiben nem akkor bőrgyógyásszal érdemes megnézetni.ajánlott krémek :körömvirág krém,hidrocortysane krém (ez receptre kapható)                                                      üdv.Hennaguru-Attila


Új válasz