kérdezte: Elvira78 Jó kérdező 8 éve

Miért kér a munkáltató kézzel írt önéletrajzot?

Miért kér a munkáltató kézzel írt önéletrajzot? Joga van-e a munkáltatónak grafológussal elemeztetni az önéletrajzot és köteles-e tájékoztatni a jelentkezőt a grafológiai elemzésről?

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • 3 fitospanni Jó válaszadó mondta 8 éve

  !

  Szia! Köteles írásba adni Neked, milyen célra veszi át, és garantálni, hogy az eredményről Te is kapsz egy példányt. Ellenkező esetben ne adj. Velem a Nemzetbiztosnági Minisztérium (1998) menedzserje veszekedett egy egyetemi állásbörze standjánál, hogy mégis mi közöm van hozzá, hogy milyen célra kéri! :-o

 • Radics Edit

  2 Radics Edit Jó válaszadó mondta 8 éve


  Kedves Elvira78!

  Nálam is "kiverné a biztosítékot", ha csak úgy ukkmukk-fukk ilyet kérnének tőlem. Vezető beosztású jelöltektől kérhetnek, de csak a jelölt beleegyezésével ill. betekintésével amennyiben az elemzés elkészült. Az elemzőnek független szakértőnek kell lennie és Ő úgy nézi meg a kézírást, hogy eközben nem lehet háttér információja az elvárásokról amit a jelentkezővel szemben támaszt a pályáztató.
  Sajnos olyan gyakorlat is van, hogy házon belül és/vagy privát körben megkapja valaki a komplett anyagot névvel minden adattal és egy kezdő és/vagy dilletáns amatőr "grafológus" elemez. Nagy cégeknél ilyesmi nem fordul(hat) elő ott van egy bizonyos protokollja a felvételi eljárásnak. Általában a 2.-3. körben kérnek írásmintát. Ha nincs meggyőződve arról, hogy annoním és a megfelelő célra kérik az írásmintáját és az nem szükséges a feladatok ellátásához pld. nem vezetői kiválasztáson vesz részt és nem kapja a kezébe az elemzést akkor tagadja meg ezt a formulát. Nem veszít vele semmit sem, mivel ha a pályáztató elemi kötelességével és jogaival sincs tisztában......, ez később is nehézségeket jelenthet az Ön számára a továbbiakban. Hogyan vizsgál egy grafológus azt onnan tudom, mivel évekig gépeltem az ilyen annoním elemzéseit egy nagyon kedves ügyészségi szakértőként dolgozó okleveles grafológus barátnőmnek. Ő már nincs közöttünk és nem vagyok teljesen naprakész, de ezek alapvetések már nagyon régen. Üdvözlettel: Radics Edit karrierszakértő, stíluskommunikátor


 • Gerlei Béla

  1 Gerlei Béla Jó válaszadó mondta 8 éve


  Kevdes Elvira78!

  Jól gondolja, valószínűleg azért, mert grafológiai szempontból szeretné megnézni/megnézetni. Legjobb tudomásom szerint, nincsenek előírások erre vonatkozóan.

  Üdvözlettel:

  Gerlei Béla
  www.karrierintezet.hu


Új válasz