kérdezte: Anonim 9 hónapja

Vagyonmegosztás ha végrehajtás van az ingatlanon!

Válásunk folyamatban van. Az lenne a kérdésem a vagyon megosztással kapcsolatosan hogy a párom leakar mondani az ingatlanról (fele - fele tulajdonjog van rajta)de a lakáson több millio hitel es végrehajtas van. Ezt ő megteheti e? Persze én nem vállalom el. Az ingósággal kapcsolatban is variál hogy neki bútor nem kell csak a szerszámok. Hozzá teszem családi haz igy van olyan dolog amire igen nekem is szükségem lesz. Megteheti e hogy csak az visz amit ő akar? Hozza teszem hogy ő csalt meg és ment el a lakasból. Mik az én jogaim? Hozza teszem az elmult 8 évet kint dolgoztam külföldön hogy könnyebb legyen az életünk,ő idehaza volt .

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Pásztor Klára

  3 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 8 hónapja  Kedves Kérdező!


  Fontos dolog az Önök közötti elszámolás egyezsége, ezt mindig minden eszközzel bátorítjuk szakmai munkánkkal.

  Szerencsés egy megállapodástervezet kidolgozni szakemberekkel, majd ezt a pénzintézet részéről véleményeztetni, álláspontjukat megkérni.

  Ma a bíróság előtti egyezségeknél is gyakorlat a bíróság által a pénzintézet megkeresése!


  Nem érdemes Önöknek ketten vitatkozni, itt már ideje a szakmai munkának, ideje a szakemberekkel közös megállapodásoknak!


  Ha vitatott a felek között az elszámolás, minden hétköznap 10h-19h között tudnak bejelentkezni a 06/302-164-102 ügyfélszámon a vitarendezésre!

  Pásztor Klára
  Válás és szülői jogok vitarendezése
  Élettársi kapcsolat védelme mediáció
  Válóper - Vagyonmegosztás vita

  https://valasmenete.wordpress.com

 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 8 hónapja


  Kedves Ismeretlen,
  a banki tartozásról nem lehet csak úgy lemondani, de ezügyben amint személyesen bemegy a bankba, azonnal megkapja a szakszerű információt. Szánja rá ezt az időt, és ne feledje az ügyintézővel tudatni, hogy a házuk végrehajtás alatt áll. Már csak azért is javaslom mindezt, mert azt említi, a házban bizonyos tárgyakra szüksége lesz majd. Vagyis szeretné kifizetni a tartozásaikat, ezáltal megszüntetni a végrehajtási eljárást és egyedül megtartani a házat? Ha így van, a házon lévő hitel rendezéséről mihamarabb szerezze be a szükséges információkat.
  A férje nem teheti meg, hogy azt viszi el a közös háztartásból, amit ő akar. Amennyiben nem érti meg, hogy közös csónakban eveznek, és még egy végrehajtással a nyakukban sem képesek a megegyezésre, akkor jön a per, ami sok idő, sok pénz. Javaslom, hogy a saját érdekében is készítsen tételes listát mindenről, és a kezében a papírral próbáljanak megegyezésre jutni. Kiindulhat persze abból, minek mennyi az értéke, hogy egyenlően osszák el a javakat. De ha jól értem, jóval inkább a szükségesség és nem az érték dönt arról, hogy kinek mi kell. Ha valóban jól látom, ne menjenek bele az értékegyeztetésbe. A legnagyobb bajnak azt tartom, hogy nem képesek egymással érdemben kommunikálni, aminek a hátterében minden bizonnyal az elmúlt idők sérelmei állnak. Azt írja, nyolc éve a jobb megélhetés reményében külföldön vállalt állást. Vagyis hosszú ideje távkapcsolatban éltek, aminek egyáltalán nem váratlan végeredménye a válás. Önnek egyedül, minden családi támasz nélkül be kellett illeszkednie egy idegen környezetbe, nem irigylem érte. A férje pedig minden bizonnyal úgy élte meg az elmúlt éveket, hogy magára van hagyva. Biztosan nem erre számítottak, mikor ezt a nem könnyű döntést meghozták. Őszintén sajnálom, hogy a távolság kikezdte a kapcsolatukat. Elképzelhető, hogy a kölcsönös csalódásuk miatt érzett engesztelhetetlen düh nehezen csillapodik, de muszáj lenne átmeneti időre elásniuk a csatabárdot, ha már mindenképpen a válás mellett döntöttek.
  A leírása alapján jelenleg a férje egyoldalúan csak mondja az elképzeléseit és az igényeit, ahogy ő a saját maga számára legjobbnak látná a dolgok alakulását. Ez így nem megy, ebből nem jön létre megegyezés, ráadásul arra következtetek, hogy egyiküknek sincs jogi képviselője. Nem ártana minimum egy konzultációs alkalom erejéig felkeresnie családjogra szakosodott ügyvédet, hívjon fel, ha nem tudja, kihez forduljon. Mindenképpen tisztában kell lennie azzal, hogy mik a lehetőségei, és hogyan képviselje magát. Egyet nem értés esetén a megegyezés gyors és eredményes létrejöttéhez kiváló segítséget ad a mediáció, a folyamatba mindkettejüknek önkétesen bele kell egyezniük. Ha úgy érzi, személyesen a segítségére lehetek, keressen meg bizalommal.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • 1 A kérdező mondta 9 hónapja

  !

  Kérem valaki válaszoljon!!!

Új válasz