kérdezte: Anonim Jó válaszadó 2 hete

Mit tegyek, ha kiszámíthatatlan a másik? Gyorsan változtatgatja a szándékait!


Próbálunk ismerősök nélkül, titokban elválni, ehhez mindent megbeszélni.

Hetente változtatja a szándékát a másik, mit tegyek!

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Major Klára

  2 Major Klára Jó válaszadó mondta 10 napja


  Kedves Ismeretlen,
  ezek az egy-két mondatos, válóperrel kapcsolatos kérdések sűrűn fordultak elő az utóbbi időben, így feltételezem, hogy ugyanattól a kérdezőtől jönnek. Elsősorban biztatnám arra, hogy részletesebben írjon a kialakult szituációról, mert megfelelő válaszokat konkrét információk után kaphat. A szakembernek elemi érdeke, hogy a legjobbat nyújtsa, így viszont feltételezésekből kiindulva találgathatok, Ön vajon mire gondol? Nehéz így segítséget adni. De induljunk ki a mostani két mondatából.
  Jómagam azzal kezdeném, hogy egy válóper általában krízist okoz, és ez még akkor is előfordulhat, ha a legjobb barátokként dönt úgy egy házaspár, tévedtek, a jövőben külön szeretnék élni az életüket. Azt írja, próbálnak titokban válni, és persze fogalmam nincs, miként megvalósítható az a „titok”. Hogy ki elől rejtegetik a hírt, arra csak a hozzám fordulók esetei alapján tippelhetek. Ilyenkor nem elsősorban a barátok elől szokták titkolni a tényt, jóval inkább a közvetlen családtagok, vagyis a szülők és a rokonok elől. Valóban szomorú velük közölni, nem sikerült az, amihez mindenki a legboldogabbat kívánta. Titkolni persze úgy lehet a legjobban - már ha egyáltalán kell -, ha problémák és konfliktusok nélkül, igen hamar meg tudnak egyezni. Ez bizony rengeteg tényezőtől függ. A körülményeiktől, az egymástól való függésüktől, a gyerekek lététől, az egyező értékrendjüktől, akaratuktól, elképzeléseiktől. Bármelyik terén adódhat eltérés, és máris lassul és bonyolódik a válóperes folyamat. Ha valaki hetente változtatja a szándékát, az leginkább azt jelzi, hogy nem alaposan átgondolt részletek álltak az eddigi megbeszéléseik mögött, meg azt is, hogy nagyon mást képzelnek a jövőről. Lehet jele a bizonytalanságnak is, hogy mást egyelőre ne soroljak. A változtatások hatására lehet ingerültté és csalódottá válni, ami még messzebb viszi Önöket a megegyezési képességtől. Azt gondolom, nem így képzelte, nem akar elhúzódó folyamatot és az idő haladtával elmérgesedő viszonyt. Persze ki is akarna. Ennek érdekében figyelmébe ajánlom a mediáció módszerét, olvassa át a honlapot, remélem hasznos információkkal szolgál. Tudnia kell, hogy a stressz lélekölő, rontja a megegyezési képességet, az egészségügyi és pszichés kihatásáról nem is beszélve. A hosszú válóper sok pénzbe kerül, erről se feledkezzen el. Vagyis, ha úgy érzi, segítségére lehetek, keressen meg, a személyes konzultáció után a megnyugtató információk által erősödik majd.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  +36-30-302-4803
  www.mediacios-iroda.beszweb.hu


 • dr. jur. Pásztor Klára

  1 dr. jur. Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 2 hete  Nagyon érdekes kérdés!
  Sok szakember, sok szakmai műhely foglalkozik a kérdéssel a magyar piacon is! Színes a választható eszközök kínálata.  A folyamatos munka és tapasztalat különbséget kell, hogy tegyen a megindult párbeszéd és annak esetleges szakmai köre szerint.


  Ha tehát a másik féllel csak egymással intim módon beszélgetnek, akkor az egyik jó út a külső, profi szakember bevonása, megbízása a célorientált párbeszéd eléréséhez! (Párterapeuta, pszichológus, vagy kötötebb eljárásban mediáció stb.)  Ez a változás már hozhat gyakorlatias eredményt, megállapodást!  Ennél radikálisabb megoldás, ha a már kiformálódott megállapodás időbeni tologatása történik, akkor egy közös és nagy ugrással közokiratba foglaltani azt, megbízott közjegyző előtt! Az végrehajtható okirat lesz.  Számos köztes párbeszédet is erősítő szakmai megoldás lehet!


  Szívesen látjuk irodánkban ezen a szakterületi feladat megoldásánál is!

  Egyéni konzultáció, szakterületi monitor beszélgetés bejelentkezés: 06-302-164-102 (Munkaidőben 10h-18h)
  Dr. Pásztor Klára

  Válás - Vagyonok - Ingatlanok, Építkezés


  Közönségszerviz olvasói szakértő  Figyelmükbe ajánlom! https://valasmenete.wordpress.com


Új válasz