kérdezte: roppancs 1 éve

Hogyan tovább?

Kedves Klára!

Egy hete hivatalosan elváltunk. Enyém (a volt feleségé) lett a kizárólagos lakáshasználat! Lakásunk közös tulajdon 50-50%. A férjem önszántából, a visszatérés szándéka nélkül költözött el immár 4. hónapja albérletbe, melyben az új barátnőjével él. A válás óta is ugyanúgy megjelenik napi szinten, a legváratlanabb időpontokban a lakásban, hogy a gyerekhez jött, és felzaklat. Minden nap elmondja, hogy ez az ő lakása, joga van ide bármikor betenni a lábát és bármit elvinni, mert itt mindent ő vett. 16 évig voltunk házasok. Holott ő úgy ment el, hogy semmit nem visz magával, csak a személyes dolgait. Mit tehetek? Gondolom nem zárhatom ki a lakásból.... A megállapodásban bent van, hogy már megosztoztunk az ingóságokon. Minden nap elvisz vmit. Követeli az ingóságokat.
A másik kérdés: kéthetente hétvégén lenne a gyermekláthatás. Egy 12 éves fiunk van. Megbeszéltem vele, hogy akkor a köv. hétvégén nála lesz a gyerek, utána nálam! Erre ő közölte, hogy az én hétvégémen bármikor idejöhet (hisz ez az ő lakása) és ha a gyereknek kedve van (hogyne lenne moziba menni, vásárolgatni menni), akkor elviheti a gyermeket az én hétvégémen. Joga van hozzá? Ja és enyém a gyermek teljes felügyelete.
Nem zárkózom el a hétközbeni láthatástól sem természetesen, de arra kértem, hogy lehetőleg ne itt a lakásban legyenek, hanem menjenek el valamerre, akár az albérletébe is. Hogy legyen így magánéletem? Hozzám nem jöhet senki, mert arról rögtön tud? És ha megteheti, akár az összes ingóságot is elvihetné? Ő hagyott el minket és még neki vannak jogai? Állandóan felhánytorgatja, hogy itt mindent ő vett, fájdalmas ezt hallani egy olyan embertől, akivel csodálatos éveket töltöttünk együtt. Legutóbb már az is felmerült, azt mondta, hogy ha így nem tetszik, elköltözhetek én is..... vagy fizessem ki a részét. Miből?
Ez most egy felfokozott érzelmi vagdalkozás a részéről, vagy komolyan meg kell ijednem? Gyomorgörccsel jövök haza munka után a saját otthonomba, nem tudom, mi vár rám, mi tűnik el, mikor jelenik meg a volt férjem megint.
Mit tehetek?

Köszönöm válaszát: Roppancs

0 ember szerint jó kérdés

3 Válasz

 • Pásztor Klára

  3 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 11 hónapja  Kedves Kérdező!


  Komoly ügy a házasság felbontása utáni rendezetlen élethelyzet, ezért egy gondolattal meg kell toldanom az eddigi válaszokat!

  Kapcsolattartás, szülői jogok gyakorlata a házasság felbontása döntésében, a bíróságon rendezésre kerül szabályaiban.


  Gyermek érdeke lehet az első, illetve a szülők körülményeibe beállhat nagyon nagy változás, ekkor lehet a szülői jogok gyakorlása tárgyában új bírósági eljárást indítani!

  Kollégáinkkal szívesen állunk a hasonló vitákban rendelkezésükre!

  Pásztor Klára
  Szülői jogok körüli vita-Válóper
  Ingatlan esetek - Vagyonmegosztás nők
  http://valasmenete.blog.hu


 • Pásztor Klára

  2 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Kérdező!

  A válás soha nem jó!

  Kizárólagos lakáshasználat esetén nincs joga változatlanul használni, megjelenni az ingatlanban.


  Volt férje súlyos tévedésben van. Érdemes volna egy szakembereinkkel közös konzultáción számára részletes felvilágosítást biztosítani!

  Ha idejében nem lép fel a jogaiért, akkor a férje magatartása torzulhat további, szélsőségesebb magatartások felé!  Szívesen látjuk irodánkban, ha a 06-305-992-842 ügyfélszámon bejelentkezik!

  Pásztor Klára
  Házasságvédő permegelőzés - Vagyoni jogvita rendezés
  Válás -Válóper- Vagyonmegosztás jogvitái
  Követelések jogvitái házastársak között, rokonok között

  https://vagyonmegosztas.wordpress.com


  -------- Nők szakmai partnerei vagyunk, az élet nehéz dolgaiban irodánkkal! 2017!_____


  - Női válások, élettársi szétválások, vadházasságok jogvitái https://valas-karterites.blogspot.com


  - Családi ingatlanok jogvitái, ingatlanok kárai és esetei https://meghatalmazas.cafeblog.hu


  - Házasságban rászorultság(asszonytartás), betegek jogsérelmei. https://betegek.wordpress.com


 • Major Klára

  1 Major Klára Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Roppancs,
  első megjegyzésem, hogy a kérdéseire a legtökéletesebb választ a bontóperbeli jogi képviselője tudja megadni, hiszen ő ismer minden apró részletet az életükről és a válóperükről. Forduljon hozzá bizalommal, hogy további kétségek ne gyötörjék, ugyanis minden felvetett problémájára – a körülmények ismeretében – meg van a pontos válasz.
  Jómagam csakis általánosságban tudom tájékoztatni.
  1. Amennyiben Öné a kizárólagos lakáshasználat, csakis az Ön hozzájárulásával léphet be a volt férje a lakásba.
  2. Mivel a vagyont megosztották, és a megosztás után mindenkinek a kizárólagos tulajdonába kerültek a felosztott és neki juttatott ingóságok, a volt férje a lakásból mást nem vihet el, csakis azokat a tárgyakat, amelyekben megállapodtak.
  3. A per lezárult egy ítélettel, így a gyermeküket eszerint viheti el a férje. Ha problémája van a kapcsolattartással, a gyámhatósághoz fordulhat panaszával.
  4. Ön a lakásból nem küldhető el, mivel abban tulajdonos, illetve Ön van feljogosítva a kizárólagos lakáshasználatra.
  Kedves Roppancs, ez a sokadik segélykérő levele, még a vak is láthatja, hogy a különválásuk nem probléma mentes. Ha nem szeretnék így folytani, fontolja meg, hogy mediációs folyamatban tegyék helyre a dolgaikat a volt férjével. Jó lenne addig megtenni, míg nem fordul rosszabbra ez az állapot. Amennyiben elfogadja a tanácsomat, várom szeretettel, hogy átbeszéljük, mi tehető az érdemi megoldásért.
  Üdvözlettel: Major Klára
  Párkapcsolati és válóperes mediátor
  Életvezetési tanácsadó
  06-30-302-48-03
  http://mediacios-iroda.beszweb.hu


Új válasz