kérdezte: Anonim 2 hónapja

Házasság kötés előtt szerzett vagyon.

Tisztelt szakértő!

Olyan kérdéssel fordulnák önhöz,hogy a férjemmel megromlott a viszonyom,a házasságunk előtt volt neki egy ingatlan amiben most is együtt élünk a közös gyermekünkel.Mindenáron azt szeretné ha én elhagynám a lakást mert az ő elmondása szerint én megcsaltam őt.(nem történt ilyen) Elkell nekem hagynom a lakást a gyermekemmel vagy ez már közös vagyonnak számit mivel 13 éve a felesége vagyok? Csináltatott velem egy házassági szerződést amit otthon a dolgozó szobájában iratott velem alá. Tanuk nem voltak jelen,de utolag tanukkal aláiratta.Kérdésem az lenne hogy ez a szerződés érvényes vagy nem? Illetve milyen lehetőségeim vannak,nem szeretnék az utcára kerülni.A válást nem akarja beadni,de azt sem szeretné hogy ott lakjak.Én nem szeretnék válni.A jogot nem ismerem ezért szeretnék öntől választ kérni.

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel

1 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • 1 pasztor_klara Jó válaszadó mondta 2 hónapja

  !


  Kedves Kérdező!


  Talán a leglényegesebb kérdést vegyük előre - házasság válsága megoldása a válási kommunikáció eszközeiben van, a jog vastag ceruzával rajzol félig-meddig kereteket a valós élethelyzetekhez.

  Rengeteg durvának induló válás került már velünk csendesebb mederbe, vagy új alapokon a házasság megőrzése sem volt egyedi eset!

  A férje szándékai, állításainak valós okai tisztázandóak.... Feltehetően a férje különvagyona az ingatlan, viszont az utolsó közös ingatlan használata messze elválhat a tulajdoni viszonyoktól!


  Házasság alatt voltak-e a közösből, netán az Ön különvagyonából (pl. örökség stb.) ráfordítások nagyobb összegben az ingatlanra?

  Másik felvetett kérdése aggodalmasabb, mivel egy aláírt szerződés elsődleges megtámadása rövid határidőn belül lehetséges.


  Személyes konzultáción szívesen foglalkozunk a helyzettel! Bejelentkezés:06-302-164-102 munkanapokon és munkaidőben 10h-16h között!


  Pásztor Klára
  Válás - Vagyonmegosztás
  Ingatlan és vagyoni esetek vitái

  https://valasmenete.wordpress.com
Új válasz