1 Válasz

  • 1 manittaa Jó kérdező mondta 3 éve

    !

    Mi kb 30 tölteléket szoktunk készíteni így ehhez a mennyiséghez írom a receptet
    A káposzta mennyisége:
    2 kiló apró káposzta és 30 káposztalevél
    Savanyú káposztából készítem de ha nagyon savanyú át lehet egyszer kétszer mosni a káposztát

    A töltelékhez:
    2 kiló darált hús
    2 csomag gyors rizs
    1-2 fej vöröshagyma
    4-5 gerezd fokhagyma
    2 egész tojás
    15dkg kolbász
    10 dkg szalonna
    ízlés szerint só bors majoránna pirospaprika

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük a szalonnát és a kolbászt darálva vagy késsel belekapargatva adom hozzá a gyors rizst pedig nyersen.Gombócokat formálok a töltelékből és megtöltöm a káposztaleveleket.
    A fazék aljára apró káposztát teszek a tetejére rakom a töltött káposztákat ha szeretnéd még rakhatsz hozzá füstölt húsdarabot meg kolbászt a tetejére pedig szintén apró káposztát teszek. Annyi vízzel felöntöm amennyi ellepi és addig főzöm amíg meg nem puhul ez kb 30 perc és egy óra között szokott lenni.
    Ha kész kiszedem a töltelékeket és maradék lét pirospaprikás rántással berántom és ráöntöm a káposztákra és összeforralom.



Új válasz