kérdezte: repetas2 Jó kérdező 9 éve

Tud valaki tökéletes macaron receptet?

Tv-ben hallottam erről a habcsókszerű desszertről és gondoltam elkészítem itthon. Tud valaki tuti-biztos receptet vagy tanácsot, hogy hogyan csinálhatnám?

1 ember szerint jó kérdés

Kérdező szerint legjobb válasz

3 etrusk2 Jó válaszadó Jó kérdező mondta 9 éve

!

Itt vannak elég jó receptek. http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/aprosutemeny/macaron
De én is úgy tudom, hogy nem egyszerű, azért sok sikert. :)

5 Válasz

  • 5 repetas2 Jó kérdező mondta 9 éve | válasz erre: 3

    !

    szerintem innen fogom kipróbálni a feketeerdős macaroné-t, az nagyon tetszik. Szurkoljatok! :)

  • 4 munkacs2 mondta 9 éve

    !

    Ezen az oldalon van egy tuti, részletes recept, de az oldalt is érdemes nézegetni, mert a macaron sütiről szól
    http://macaronnap.hu/hogyan-keszul/

  • 3 etrusk2 Jó válaszadó Jó kérdező mondta 9 éve

    !

    Itt vannak elég jó receptek. http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/aprosutemeny/macaron
    De én is úgy tudom, hogy nem egyszerű, azért sok sikert. :)

  • 2 szabadka4 Jó kérdező mondta 9 éve

    !

    Ezt nézd meg, remélem sikerülni fog: http://www.youtube.com/watch?v=J1_GSafkcQ8&

  • 1 limonade5 Jó kérdező mondta 9 éve

    !

    Ez szerintem tuti recept.

    Hozzávalók:

    3 tojás
    6 dkg kristálycukor
    18,5 dkg porcukor
    10 dkg finomra darált mandula

    Elkészítés:
    A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, egy másik edénybe tedd a mandulát, és szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó.

    Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik. Azt, hogy mivel töltöd meg, rád bízzuk, millióféle töltelék passzol hozzá, a legegyszerűbb csokistól a létező legbonyolultabb darabokig. Ha megvan a töltelék, nincs más dolgod, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomni, és már kész is vannak a kis édes szendvicseid.

Új válasz