kérdezte: ipakuk Jó kérdező 2 éve

Hogyan készül a csörögefánk?

2 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

  • 1 rekus2 Jó kérdező mondta 2 éve

    !

    Én ezt a receptet használom:
    Hozzávalók: 25 dkg sima liszt, egy csipetnyi só, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál bor vagy rum, 5 evőkanál tejföl és citromhéj.A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
    Derelyemetélővel hosszúkás kockákra metéljük. Ezeket a közepükön ugyancsak derelyemetélővel kétszer bevagdaljuk és átfonjuk.
    Forró zsírban vagy étolajban sütjük.
    Vaníliás porcukorral meghintjük.

Új válasz