kérdezte: ancika Jó kérdező 8 hónapja

Étrend

Kedves Bartos Géza! Szeretnék fogyókúrázni.Tudna ajánlani nekem egy étrendet? Takarítást végzek két műszakban.Sajnos edzőterembe nem tudok menni.Tornázni nem nagyon tudok. Biciklivel járok dolgozni.Ma kaptam a páromtól egy futópadot.123 kg vagyok.

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Bartos Géza

  1 Bartos Géza Jó válaszadó mondta 8 hónapja


  Kedves Ancika!

  Talán furcsán hangzik, de azért mondom: ha takarítást végez 2 műszakban (azaz rengeteget gyalogol), ráadásul bringával jár dolgozni, akkor van egy olyan alap állóképessége, amiért mások pár hétig dolgoznak. Ez elég könnyen lesz fejleszthető, különösen, hogy van egy futópad is...
  A fogyás téma bizony a konyhában fog eldőlni. Azt javaslom, hogy kezdjen el valamelyik átmeneti böjt rendszer szerint szerint étkezni.
  Személyes tapasztalatom szerint az követhető a legkönnyebben, ha valaki kijelöl a nap egy bizonyos szakaszára egy "étkezési ablakot", és azon belül fogyaszt ételt. Pl. 8 órán keresztül lehet ennyi (általában háromszor), de a nap többi részében nem. Ebben benne van az éjszakai alvás is, tehát azért nem lehetetlen küldetésről van szó.(pl. 10.00 óra és 18.00 óra között) Ha lehet, érdemes lenne egy futópados edzést az üres időszakra tenni, és csak edzés után, az étkezési ablak kezdetével lehet enni. Ez biztosítja azt, hogy az elfogyasztott energia elsősorban az izmok kiürült energiaraktárait töltse fel, ne pedig a zsírraktárakban landoljon. Fegyelem és kitartás kell hozzá az igaz, de mihez nem?:-) Sok sikert kívánok!


Új válasz